Ο Βαρουφάκης, το Brexit και το Hotel California

0
40

 

O πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης με ένα βίντεο του στο Business Insider καλεί τους Βρετανούς να «αγωνιστούν μαζί» ώστε να παραμείνουν στην Ε.Ε.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, ως σύμβουλος του Κόρμπιν χρησιμοποιεί τους στίχους των Eagles και του Hotel California για να τους πείσει: «Once you’ re in you can check out anytime you like, but you can’t leave» δηλαδή «Αν είστε μέσα, μπορείτε να αναχωρήσετε, αλλά δεν μπορείτε να φύγετε».

«Μπορείτε να ψηφίσετε για να βγείτε, αλλά θα είστε ακόμη μέρος της ενιαίας αγοράς», διευκρινίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Όσο είστε μέρος της ενιαίας αγοράς, θα έχετε εκχωρήσει την κυριαρχία σας. Συνεπώς, εφόσον δεν μπορείτε να πάρετε την κυριαρχία σας πίσω, μείνετε στην Ευρωπαϊκή Ένωση μαζί μας. Ας παλέψουμε μαζί. Κάνω εκστρατεία στη Βρετανία για να μείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποδυναμώνεται. Η αποδυνάμωσή της θα δημιουργήσει τρομερές συνθήκες αποπληθωρισμού στην Ευρώπη.
Η Βρετανία δεν θα μπορέσει να το αποφύγει αυτό, ακόμη κι αν βγει επίσημα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Συνεπώς, τη χρειαζόμαστε μέσα, για να το εμποδίσουμε να συμβεί.
Βγείτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα παραχωρήσετε την κυριαρχία σας σε ένα εξωγήινο σώμα στις Βρυξέλλες. Όχι και τόσο έξυπνο» συνέχισε στο μήνυμά του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here