Ο βελγικός τύπος σημαίνει συναγερμό για επίθεση εναντίον αστυνομικών

0
2

 

Μετά τη δημοσιοποίηση ενός νέου βίντεο στο οποίο ένας 15χρονος υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους περπατώντας σε δρόμο της επαρχίας Βερβιέρς, κοντά στη Λιέγη καλεί τους Ισλαμιστές να σκοτώσουν όλους τους χριστιανούς και να μη δείξουν έλεος, τώρα ο βελγικός τύπος εμφανίζεται ανήσυχος και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για νέα επίθεση και μάλιστα κατά αστυνομικών.

Ειδικότερα, ο 15χρονος ακούγεται να λέει στα αραβικά: «Καταστρέψτε όλους τους σιχαμένους Χριστιανούς, σκοτώστε όλους τους Χριστιανούς, μην αφήσετε κανέναν».

Η εφημερίδα «Le Soir», αναφέρεται στις δηλώσεις του υφυπουργού, αρμόδιου για θέματα ασύλου και μετανάστευσης, Τεό Φρανκέν, σε συνέχεια της επίθεσης κατά των δύο αστυνομικών στο Σαρλερουά και της αποκάλυψης ότι ο δράστης διέμενε παράνομα στο Βέλγιο από το 2012.

Ο Τεό Φρανκέν δήλωσε, ότι ο δράστης είχε απασχολήσει παλαιότερα τις αρχές, αλλά για υποθέσεις μικροπαραβατικότητας και δεν είχε ποινικό μητρώο. Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι δεκάδες χιλιάδες παράτυποι μετανάστες διαβιούν στο Βέλγιο, χωρίς να είναι πάντα εφικτός ο εντοπισμός και η απέλασή τους, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στη δυσκολία συνεργασίας με τις αρμόδιες αρχές στην Αλγερία (ο δράστης ήταν αλγερινής καταγωγής) για την επιστροφή παράτυπων μεταναστών.

Επίσης, η γαλλόφωνη εφημερίδα «La Libre Belgique» αναφέρεται στην ανησυχία που προκαλεί στις αρχές της πόλης Βερβιέρ του Βελγίου, το βίντεο που ανέβηκε στο διαδίκτυο την περασμένη Κυριακή και στο οποίο ο γιος ιμάμη, γνωστού για τις ακραίες ισλαμιστικές του απόψεις, απευθύνει κάλεσμα μίσους συλλήβδην κατά του χριστιανικού κόσμου.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι ο γιος του ιμάμη είναι κάτοικος της πόλης Βερβιέρ και πως η δήμαρχος της πόλης δήλωσε ότι οι αρχές «λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη» το περιστατικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here