Ο Μπλάτερ «έδωσε» Πλατινί και Σαρκοζί

0
7

 

Δήλωσε για ακόμη μια φορά αθώος αλλά έμπλεξε στην υπόθεση τον Νικολά Σαρκοζί λέγοντας ότι αυτός ζήτησε από τον Μισέλ Πλατινί να ψηφίσει υπέρ του Κατάρ.

Ο 79χρονος Ελβετός σε συνέντευξη που παραχώρησε στους Times, υποστήριξε ότι δεν μπορείς να αγοράσεις την ανάληψη διοργάνωσης ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για πολιτικές επιρροές του Νικολά Σαρκοζί προς τον πρώην πρόεδρο της FIFA, προκειμένου να μην ψηφίσει υπέρ των ΗΠΑ για το Μουντιάλ του 2022.

«Είμαι βέβαιος πως υπάρχει δικαιοσύνη σε αυτόν τον κόσμο και δεν έχω κάνει τίποτα που να παραβαίνει τους νόμους. Δεν σκότωσα κανέναν, δεν λήστεψα τράπεζα, δεν πήρα χρήματα από πουθενά και συμπεριφερόμουν καλά σε όλους τις πρώην συντρόφους μου. Είναι αλήθεια. Με υποστηρίζουν όλες».«Δεν μπορείς να αγοράσεις ένα Μουντιάλ.

Όλα κρίνονται στο τέλος, όταν και παίζουν ρόλο οι μεγάλες πολιτικές επιρροές. Για τη διοργάνωση του 2022, ο Πλατινί είχε τουλάχιστον το θάρρος να μου τηλεφωνήσει και να μου πει πως «είχα επαφή με τον επικεφαλής της κυβέρνησης κι αν αυτός μου ζητήσει να υποστηρίξω τη Γαλλία για διαφορετικούς λόγους θα το κάνω».

Μου είπε «δεν θα ψηφίσω τους Αμερικανούς». Τότε ήξερα πως θα υπήρχε πρόβλημα, προσπάθησα αλλά ήταν πολύ αργά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here