Ο δήμαρχος της Λέσβου άφησε τους επίσημους και βούτηξε για να σώσει πρόσφυγες

0
4

 

Η κίνηση του δημάρχου Λέσβου ήταν ίσως ο χαρακτηριστικότερος τρόπος για να καταδειχθεί το προσφυγικό ζήτημα.

Σύμφωνα με το emprosnet.gr, ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, ακολουθώντας την αυτοκινητοπομπή που οδηγούσε Τσίπρα και Σουλτς από το αεροδρόμιο στο hot spot της Μόριας, στο ύψος της Βαρειάς στη θάλασσα, είδε δύο πρόσφυγες να κολυμπούν και να ζητούν βοήθεια απεγνωσμένα!

Αμέσως ο δήμαρχος έδωσε εντολή στον οδηγό του να σταματήσει και χωρίς δισταγμό άρχισε να βγάζει τα ρούχα του για να πέσει ο ίδιος στη θάλασσα για να τους σώσει.

Παράλληλα όμως είχε δοθεί σήμα και στο λιμενικό σώμα να σπεύσει στο σημείο που οι δύο πρόσφυγες είχαν ναυαγήσει και με την βοήθεια και βάρκας ψαρά που ξεκίνησε από κοντινό λιμανάκι, οι πρόσφυγες περισυνελέγησαν ασφαλείς.

Ο δήμαρχος, που είναι δεινός κολυμβητής και πρώην πρωταθλητής στο πόλο, όχι μόνο δεν ακολούθησε την επίσκεψη των δύο ηγετών στη Μόρια, αλλά παρέμεινε μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Γιαννέλλη στο σημείο μέχρι να βεβαιωθεί ότι η υγεία των ναυαγών προσφύγων είναι εντάξει και αναμένεται τώρα με άλλα ρούχα να υποδεχτεί τους Τσίπρα και Σουλτς στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here