Ο Διεθνής Τύπος για το «μακελειό» στο Παρίσι

0
1

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι που προκάλεσαν τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων είναι πρώτο θέμα σε όλα τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία, τόσο με έκτακτα δελτία, όσο με ζωντανές συνδέσεις μεταδίδουν συνεχώς τις νεότερες εξελίξεις από τη γαλλική πρωτεύουσα κάνοντας λόγο για «μακελειό».

Γίνεται λόγος σε πολλά ξένα sites για την «9/11 της Ευρώπης», κάνοντας σύγκριση με το τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους το 2001.

Το CNN στην ιστοσελίδα του κάνει λόγο για «λουτρό αίματος» επικαλούμενο δηλώσεις ενός αυτόπτη μάρτυρα.

«Πάνω από 100 νεκροί στο Παρίσι», γράφει στο πρωτοσέλιδό του το BBC επισημαίνοντας ότι η Γαλλία έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και έχει κλείσει τα σύνορά της μετά τις πολλαπλές επιθέσεις που οδήγησαν στον θάνατο δεκάδων ανθρώπων.

«Η Γαλλία σφραγίζει τα σύνορά της», σημειώνουν οι New York Times έχοντας αναρτήσει εικόνες αιμόφυρτων ανθρώπων να τρέχουν πανικόβλητοι στο δρόμο.

Για «τρομοκρατική επίθεση άνευ προηγουμένου», κάνει λόγο η LeMonde, ενώ η Les Echos αναφέρει ότι η Γαλλία πληρώνει νέο φόρο αίματος με πάνω από 100 νεκρούς.

Και η Washington Post κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο χτύπημα τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, με τίτλο: Επίθεση στο Παρίσι: Περισσότεροι από 110 νεκροί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here