Ο διευθυντής της Bild «συμβουλεύει» τους Έλληνες: Βγείτε από το ευρώ

0
7

 

Η Ελλάδα θα έπρεπε να βγει από την Ευρωζώνη για να σώσει την οικονομία της και για να γλιτώσει η υπόλοιπη Ευρώπη πολύ χρόνο και χρήμα, υποστηρίζει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters ο διευθυντής της γερμανικής εφημερίδας Bild Κάι Ντίκμαν, ο οποίος μάλιστα δηλώνει ότι συμπαθεί πολύ την Ελλάδα.

Η Bild διαβάζεται καθημερινά από 12 εκατομμύρια αναγνώστες και συχνά δημοσιεύει άρθρα με προκλητικούς τίτλους για την Ελλάδα.

«Αν οι Έλληνες θέλουν πραγματικά να ξαναστήσουν την οικονομία τους στα πόδια της, δεν έχουν άλλη εναλλακτική λύση. Αφού βγουν από το ευρώ, μπορούν να τραβήξουν σε μια άλλη κατεύθυνση με τη δραχμή, να την υποτιμήσουν και να γίνουν ανταγωνιστικοί» είπε ο Ντίκμαν παραδεχόμενος ότι τα προγράμματα βοήθειας έχουν αποτύχει.

Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε πως πιστεύει ότι θα εξελιχθεί η κρίση στην Ευρωζώνη απέφυγε να κάνει εικασίες.
«Εξαρτάται αποκλειστικά από την κυβέρνηση της Αθήνας αν θα προχωρήσει στην έξοδο ή όχι. Και σίγουρα δεν πρόκειται να επηρεαστούν από την Bild» είπε.

Ο Ντίκμαν υποστήριξε ότι προσωπικά δεν έχει τίποτα εναντίον της Ελλάδας. «Μπορεί να σας προκαλεί έκπληξη, όμως συμπαθώ πολύ την Ελλάδα. Εδώ και πολλά χρόνια περνώ τις καλοκαιρινές διακοπές μου στην Τουρκία και πάντα κάνω ένα ταξίδι από εκεί για την Ελλάδα. Έχω ισχυρούς δεσμούς με τη χώρα και τον λαό της» κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here