Ο Δραγασάκης «κόντυνε» τον Βαρουφάκη κι ας κοκορεύεται ο Ντάιζελμπλουμ…

0
13

Ο Γιάννης Δραγασάκης σιωπούσε για τη διαπραγμάτευση, τους τελευταίους μήνες, αλλά τώρα βγαίνει δημοσίως και δηλώνει ότι αισιοδοξεί.

Τι άλλαξε;
Ο επικεφαλής των διαπραγματεύσεων, είναι η απάντηση. Ο Γιάννης Βαρουφάκης, δηλαδή, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ποια είναι η αλήθεια;
Ποτέ δεν είδε με καλό μάτι την τοποθέτηση Βαρουφάκη στο υπουργείο Οικονομικών ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Εξαρχής θεωρούσε ότι θα προκαλέσει άσκοπες τριβές με τους πιστωτές, λόγω του ναρκισιστικού χαρακτήρα του, γεγονός που θα μπορούσε να εκτρέψει το στόχο των συζητήσεων.

Πολύ γρήγορα ένιωσε ότι επιβεβαιώνεται, καθώς γινόταν είδηση ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών (είτε με δηλώσεις είτε με φωτογραφίσεις) και όχι το έργο του.
Η ουσιαστική ακύρωσή του ως διαπραγματευτή, στο Eurogroup της Ρίγα, επιτάχυνε τις εξελίξεις…

Άρχισε να ζυμώνει την ιδέα της αναβάθμισης του Ευκλείδη Τσακαλώτου και ο Αλέξης Τσίπρας το αποδέχθηκε, μόλις κατάλαβε ότι την επίθεση εναντίον του Βαρουφάκη έκαναν πρωτίστως οι φίλοι της Ελλάδας -οι υπουργοί Οικονομικών της Γαλλίας και της Ιταλίας.

Και ο ίδιος ο Τσακαλώτος;
Ας θυμηθούμε ότι δεν είχε δεχτεί να τοποθετηθεί αναπληρωτής του Βαρουφάκη, γι αυτό και βρέθηκε αναπληρωτής στο υπουργείο Εξωτερικών…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here