Ο Δρίτσας κλαψουρίζει, δεν παραιτείται και ντροπιάζει το όνομά του…

0
11
Θλιβερό είναι το θέαμα που εμφανίζει ο υπουργός Ναυτιλίας Θόδωρος Δρίτσας τα τελευταία 24ωρα. Επιχειρώντας να δικαιολογήσει τις απίθανες πολιτικές κωλοτούμπες του, υποστηρίζει απίθανα πράγματα δημοσίως, αφήνει γελοία υπονοούμενα, επιτίθεται εναντίον στελεχών δημοσίων οργανισμών που απλώς κάνουν τη δουλειά τους και ορκίζεται στο προεκλογικό «Ευαγγέλιο» του Σύριζα.
Από την εποχή που διαδήλωνε εναντίον της παραχώρησης του 67% του ΟΛΠ, φωνάζοντας συνθήματα με τη ντουντούκα, έχει περάσει κάτι παραπάνω από ένας χρόνος. Και από τον καιρό που διαβεβαίωνε -ως υπουργός πια- πως δεν πρόκειται να υπογράψει τη συμφωνία με την Cosco, που είχε ετοιμάσει η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, ελάχιστοι μήνες.
Και, όμως, και τη συμφωνία υπέγραψε ως είχε και στην τελετή παρέστη στο Μέγαρο Μαξίμου και στην εορταστική εκδήλωση, στο Ζάππειο, ήταν παρών. Οπότε λογικά βρέθηκε, στη συνέχεια, στο επίκεντρο δημόσιου χλευασμού.
Και από εκείνη τη στιγμή και μετά πέρασε στον χώρο του φαιδρού. Πασχίζει να πείσει (ποιον άραγε;) ότι η συμφωνία μπορεί και να μην ισχύσει, τελικά, και ότι ο ίδιος παραμένει πιστός στις αντιμνημονιακές θέσεις του, ενώ καταγγέλλει και τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα ότι λειτουργεί ως κράτος εν κράτει αγνοώντας την εκλεγμένη κυβέρνηση.
Τα πολλά λόγια στην περίπτωσή του είναι φτώχεια. Ψήφισε το μνημόνιο το περασμένο καλοκαίρι, έγινε ξανά υπουργός Ναυτιλίας τον Σεπτέμβριο, συμμετείχε στις διαβουλεύσεις με τους Κινέζους, συνομολόγησε τη συμφωνία πώλησης τους ΟΛΠ και μετά…άρχισε να μιξοκλαίει στις τηλεοράσεις.
Η λέξη «αξιοπρέπεια» είναι ελληνική, φαίνεται όμως πως δεν περιλαμβάνεται στο λεξιλόγιό του. Η φράση «παίρνω το καπελάκι μου και φεύγω» είναι, επίσης, ελληνική, ωστόσο δείχνει μάλλον ξένη για εκείνον.
Αντί να πει «παραιτούμαι» προτιμά να κρατά το υπουργείο και να περιφέρεται δεξιά κι αριστερά λέγοντας διάφορα ασυναρτησίες, που απλώς λεκιάζουν το όνομα και την ιστορία του…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here