Ο Ελβετός Τζάνι Ινφαντίνο είναι ο νέος πρόεδρος της FIFA

0
9

 

Η FIFA έχει νέο πρόεδρο και αυτός είναι ο Τζίνι Ινφαντίνο. Ο Ιταλοελβετός παράγοντας νίκησε στον δεύτερο γύρο στις εκλογές τον Σεΐχη του Μπαχρέιν Σαλμάν μπιν Εμπραχίμ Αλ Καλιφά, καθώς πήρε 115 ψήφους από τις 207 συνολικά. Οι αρχαιρεσίες έλαβαν χώρα στη Ζυρίχη στο έκτακτο κογκρέσο της FIFA, προκειμένου να αναδειχθεί ο… διάδοχος του Σεπ Μπλάτερ!

Ο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας της UEFA είχε νικήσει και στον πρώτο γύρο με 88 ψήφους, ενώ πολύ κοντά με 85 ήταν ο Σεΐχης του Μπαχρέιν Σαλμάν μπιν Εμπραχίμ Αλ Καλιφά. Ακολούθησαν με 27 ο Πρίγκηπας Αλι της Ιορδανίας και με 7 ο Ζερόμ Σαμπάν. Για να εκλεγόταν πρόεδρος από τον πρώτο γύρο θα έπρεπε να συγκεντρώσει 138 ψήφους. 
Να αναφέρουμε ότι λίγο πριν από την έναρξη της πρώτης ψηφοφορίας ο Τόκιο Σεξγουέιλ από τη Νότια Αφρική απέσυρε την υποψηφιότητά του και έτσι έμειναν τέσσερις υποψήφιοι.

 

Στις αρχαιρεσίες συμμετέχουν οι Ομοσπονδίες μέλη της FIFA, μεταξύ αυτών και η ΚΟΠ η οποία θα εκπροσωπηθεί στο Κογκρέσο με τον Πρόεδρο της κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη, τον Αναπληρωτή Πρόεδρο κ. Γιώργο Κούμα και το Γενικό Γραμματέα κ. Φοίβο Βάκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here