Συρία: Ο έλεγχος της Παλμύρας σηματοδοτεί την κατάρρευση του Ισλαμικού Κράτους (ΒΙΝΤΕΟ)

0
6

 

Τον πλήρη έλεγχο της Παλμύρας ανακοίνωσε ότι ανέλαβε η στρατιωτική ηγεσία της Συρίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η νίκη αυτή σηματοδοτεί την κατάρρευση του Ισλαμικού Κράτους.

Σε δήλωση που παρουσιάστηκε στη συριακή τηλεόραση, σημειώνεται πως η ανάκτηση της Παλμύρας από το Ισλαμικό Κράτος δείχνει επίσης πως η συριακή κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της είναι η μόνη ικανή δύναμη να καταπολεμήσει την τρομοκρατία στη Συρία.

Τονίζει πως ο στρατός και οι σύμμαχοί του, με την υποστήριξη συριακών και ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων, θα συνεχίσουν τη στρατιωτική εκστρατεία κατά του Ισμαλικού Κράτους, του Μετώπου Αλ Νούσρα «και άλλων τρομοκρατικών ομάδων». Η συριακή κυβέρνηση χαρακτήρισε τρομοκρατικές ομάδες όλες τις ένοπλες δυνάμεις που μάχονται κατά του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ χαιρέτισε την Κυριακή ως «σημαντικό άθλο» την ανακατάληψη από το στρατό της αρχαίας πόλης της Παλμύρας από τα χέρια του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με πηγές του συριακού κρατικού πρακτορείου ειδήσεων SANA.

Μιλώντας ενώπιον Γάλλων βουλευτών που πραγματοποιούν επίσκεψη στη Δαμασκό, ο πρόεδρος Άσαντ είπε ακόιμα ότι πρόκειται για «νέα απόδειξη της αποτελεσματικότητας του συριακού στρατού και των συμμάχων του στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και κατηγόρησε για έλλειψη σοβαρότητας τη συμμαχία της οποίας ηγούνται οι ΗΠΑ.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here