«Ο έλληνας εκπρόσωπος ζητούσε χρήματα σαν ταξιτζής» γράφουν οι Γερμανοί

0
8

Ο λόγος για τη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) που έγραψε ότι αξιωματούχοι της ευρωζώνης είπαν πως τους προκάλεσε «σοκ» το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν παρουσίασε προτάσεις για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στις συνομιλίες της περασμένης εβδομάδας, με τον έναν από τους αξιωματούχους αυτούς να διατείνεται μάλιστα πως ο Έλληνας εκπρόσωπος συμπεριφέρθηκε σαν «ταξιτζής»!

Στη συνάντηση των υφυπουργών Οικονομικών την Πέμπτη, στην Αθήνα δόθηκε προθεσμία έξι ημερών για να παρουσιάσει προτάσεις διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, πριν από το συμβούλιο του υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης την 24η Απριλίου για να εξεταστεί η χορήγηση έκτακτης χρηματοδότησης στην Ελλάδα ώστε να παραμείνει φερέγγυα.

Σύμφωνα με τις πηγές τις οποίες επικαλείται η Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, επικράτησε απογοήτευση και σοκ για την έλλειψη πρωτοβουλίας από την Αθήνα όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις, και ειδικά για την απροθυμία της ελληνικής κυβέρνησης να μειώσει τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων.

Οι σχέσεις της κυβέρνησης της Ελλάδας με τους εταίρους της στην ευρωζώνη—ειδικά τη Γερμανία—μοιάζουν να επιδεινώνονται τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς ανταλλάσσονται προσωπικές αντεγκλήσεις ανάμεσα σε υπουργούς και η Αθήνα έθεσε θέμα πολεμικών αποζημιώσεων στο Βερολίνο.

Οι πηγές που επικαλείται η γερμανική εφημερίδα τόνισαν ότι ο ελληνας εκπρόσωπος απλώς ζήτησε χρήματα «ταξιτζής», επιμένοντας ότι η Ελλάδα σύντομα θα χρεοκοπήσει εάν δεν εκταμιευθούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here