Ο ένας μετά τον άλλο παραιτούνται στη Charlie Hebdo

0
8

 

  Ένας από τους σημαντικότερους αρθρογράφους της Charlie Hebdo, η συντακτική ομάδα της οποίας αποδεκατίστηκε τον περασμένο Ιανουάριο σε μια επίθεση ακραίων ισλαμιστών, αποφάσισε να αποχωρήσει από τη γαλλική σατιρική εφημερίδα.
Ο Πατρίκ Λελού, που είναι γιατρός και χρονογράφος στην εφημερίδα τα τελευταία 12 χρόνια και υπήρξε ένα από τα πιο σημαντικά μέλη της συντακτικής ομάδας της Charlie Hebdo, ανακοίνωσε σε έναν φοιτητικό ραδιοφωνικό σταθμό ότι θα διακόψει τη συνεργασία του με την εφημερίδα, κάτι που επιβεβαίωσε και μια δημοσιογράφος.

«Αποφάσισα να σταματήσω να γράφω στη Charlie Hebdo επειδή κάτι έχει τελειώσει», εξήγησε ο Πελού στον ραδιοσταθμό Web7Radio και συνέχισε λέγοντας «υπάρχουν άλλοι που θα συνεχίσουν την εφημερίδα και παραμένω Charlie Hebdo στην ψυχή, όμως πρέπει να ξέρεις πότε να γυρίσεις τη σελίδα. Πιστεύω ότι δεν φέρνω πλέον τίποτα το καινούριο στην εφημερίδα. Θα φύγω χωρίς τυμπανοκρουσίες».

Η δημοσιογράφος και συνάδελφός του στην εφημερίδα Ζινέμπ Ελ Ραζουί, επιβεβαίωσε ότι ο Πελού θα αποχωρήσει στις αρχές Ιανουάριου.

Δώδεκα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πολλοί διάσημοι σκιτσογράφοι, σκοτώθηκαν στην επίθεση που πραγματοποίησαν ακραίοι ισλαμιστές στα γραφεία της εφημερίδας στο Παρίσι, στις 7 Ιανουαρίου.
Ο Πατρίκ Πελού ήταν ένας από τους πρώτους που έφτασαν στο σημείο μετά την επίθεση.

Στο μεταξύ την Τετάρτη ο γελοιογράφος Λουζ επιβεβαίωσε ότι και αυτός θα αποχωρήσει την επόμενη εβδομάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here