Ο Έρος Ραμαζότι υπέρ του συμφώνου συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια

0
12

 

Ο Έρος Ραμαζότι, η Πάττι Πράβο, ο Ενρίκο Ρουτζέρι, η Αρίζα, η Νοέμι και πολλοί άλλοι, εμφανίσθηκαν στην σκηνή με πολύχρωμη κορδέλα, με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, τονίζοντας ότι «πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία, αφού όλες οι οικογένειες πρέπει να έχουν δικαιώματα».

Η αναφορά είναι στον νόμο που μόλις άρχισε να ψηφίζει η γερουσία της Ρώμης για τα σύμφωνα συμβίωσης των ομοφυλόφιλων, ο οποίος προβλέπει και τα δικαιώματα υιοθεσίας του παιδιού του συντρόφου, από το έτερο μέλος του ζευγαριού.

Η κεντροδεξιά αντιτίθεται στην έγκρισή του, το κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλλο άφησε ελευθερία συνείδησης στους βουλευτές και γερουσιαστές τους, αλλά ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι θεωρεί ότι το κοινοβούλιο θα δώσει, τελικά, το αναγκαίο «πράσινο φως».

«Τα παιδιά μας κάνουν να αισθανόμαστε ότι υπάρχει οικογένεια, και η οικογένεια είναι σημαντική, όποια και αν είναι αυτή», τόνισε ο Έρος Ραμαζότι, κατά την απευθείας μετάδοση της ιταλικής τηλεόρασης Rai.

«Όποιος είναι όμοιος πρέπει να είναι μαζί, να είναι ενωμένος, και να μην αφήνει να τον διχάζουν», ήταν το μήνυμα που θέλησε να στείλει η διεθνούς φήμης ποπ στάρ Λάουρα Παουζίνι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here