Ο Φίλης απαντά για τις υποτροφίες και το «λίαν καλώς»

0
15

 

Απάντηση στα δημοσιεύματα για την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και προβλέπει ότι για την απονομή υποτροφιών στους προπτυχιακούς φοιτητές αρκεί το «Λίαν Καλώς», έδωσε με ανακοίνωση του ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

«Δίνουμε για πρώτη φορά μετά από χρόνια υποτροφίες στους φοιτητές μέσω του ΙΚΥ και αντιδρούν γιατί διευρύνουμε τα κριτήρια, ώστε να συμπεριληφθούν περισσότεροι δικαιούχοι και να μην απολεσθούν ευρωπαϊκοί πόροι. Αν δεν το κάναμε, θα κατηγορούμαστε ότι τασσόμαστε εναντίον της αριστείας», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο υπουργός.

Αναφορικά με το θέμα των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων και όσους υποστηρίζουν ότι το υπουργείο «κόβει τα βιβλία από τους φοιτητές» ο υπουργός απαντά ότι «άμα δεν το κάναμε, θα μας κατηγορούσαν ότι αδρανούμε ή ότι καλύπτουμε παρατυπίες όπως τα πλαστά πτυχία».

Συμπληρώνει δε, «προωθούμε ώριμες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και αξιοποιούμε στο μέγιστο βαθμό το μόνιμο προσωπικό και αντιδρούν με μοναδικό επιχείρημα ότι ετοιμαζόμαστε δήθεν να μειώσουμε δραματικά τις προσλήψεις αναπληρωτών. Αν δεν το κάναμε, θα κατηγορούμαστε –δικαίως– για αναποτελεσματικότητα και κακή διαχείριση των πόρων. Αλήθεια, τι θέλουν επιτέλους;» καταλήγει στην ανακοίνωση του ο υπουργός Παιδείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here