Ο Φινλανδός Πρωθυπουργός προσφέρει το σπίτι του για να μείνουν πρόσφυγες

0
12
Finland's newly elected Prime Minister Juha Sipilä looks on during a press conference with his Estonian counterpart at the Estonian government headquarters in Tallinn, on June 9, 2015. AFP PHOTO / RAIGO PAJULA (Photo credit should read RAIGO PAJULA/AFP/Getty Images)

Ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας Γιούχα Σίπιλα δήλωσε ότι θα προσφέρει το σπίτι του σε πρόσφυγες που ζητούν άσυλο, μετέδωσε το Reuters πριν από λίγο.

Το σπίτι του πρωθυπουργού στο Κέμπελε, στην βόρεια Φινλανδία, θα μπορεί να στεγάσει πρόσφυγες από την αρχή του επόμενου έτους, δήλωσε ο ίδιος στο δημόσιο δίκτυο YLE ενώ σημειώνεται πως ο Σίπιλα έχει ως έδρα ως επί το πλείστον το Ελσίνκι.

Παράλληλα, κάλεσε όλους τους Φινλανδούς να δείξουν αλληλεγγύη στους πρόσφυγες που ταξιδεύουν στην Ευρώπη για να ξεφύγουν από τον πόλεμο και τη φτώχεια.

Ο ίδιος εξήγησε πως το σχέδιο της ΕΕ για την ανακατανομή 120.000 προσφύγων, που έφτασαν στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Ουγγαρία, θα πρέπει να εφαρμόζεται οικειοθελώς και εξέφρασε την ελπίδα η Φινλανδία να δώσει το παράδειγμα σε αυτό το ζήτημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here