Ο Φιντέλ Κάστρο γιορτάζει τα 89 με… αιχμές για το χρέος των ΗΠΑ λόγω εμπάργκο

0
10

 

O Φιντέλ Κάστρο ανήμερα των 89ων γενεθλίων του υπενθύμισε τα «πολλά εκατομμύρια δολάρια» που οι ΗΠΑ οφείλουν, σύμφωνα με ένα κείμενο του που δημοσιεύτηκε στον Τύπο σήμερα, στην Κούβα ως αποζημίωση για το εμπάργκο που επέβαλε η Ουάσιγκτον στην χώρα από το 1962.

Ο πατέρας της κουβανικής επανάστασης, που έχει αποσυρθεί από την εξουσία από το 2006 για λόγους υγείας, επισήμανε ότι «ένα χρέος που ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια δολάρια οφείλεται στην Κούβα ως αποζημίωση, όπως κατήγγειλε η χώρα μας με αναμφισβήτητα επιχειρήματα και στοιχεία κατά τη διάρκεια όλων των παρεμβάσεών της ενώπιον των Ηνωμένων Εθνών».

Οι δηλώσεις αυτές δίνονται στη δημοσιότητα την παραμονή της ιστορικής επίσκεψης στην Κούβα του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, του πρώτου επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας από το 1945, με στόχο την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο πρώην αντιπάλων του Ψυχρού Πολέμου.

Στο κείμενό του, το πρώτο που δημοσιεύεται από την 8η Μαΐου, ο Φιντέλ Κάστρο διαβεβαιώνει:
«Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να μαχόμαστε για την ειρήνη και την ευημερία όλων των ανθρώπινων όντων (…) τα ίδια ακριβώς δικαιώματα που διακηρύξαμε όταν ξεκινήσαμε τον αγώνα μας, όπως και εκείνα που πηγάζουν από τα όνειρά μας».

Η Κούβα εορτάζει σήμερα τα 89α γενέθλια του πρώην προέδρου και στο πλαίσιο αυτών των εκδηλώσεων έχει επισκεφθεί την κομμουνιστική νήσο ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here