Ο Flash των Κακαουνάκη, Τσίμα, Θέμου, Μπονάτσου, Λάκη…

0
61

Σαν σήμερα πριν από 27 ολόκληρα χρόνια «γεννήθηκε» ο ιστορικός ενημερωτικός ραδιοφωνικός σταθμός Flash 961.

Ήταν Κυριακή 4  Ιουνίου 1989 – 11 και 5 το πρωί και η Ελλάδα αποκτούσε το δικό της «ραδιοφωνικό CNN» όπως ήταν ο στόχος του επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη, του πρώτου ιστορικού διευθυντή Παύλου Αλέπη και των περίπου 150 δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων που ανέλαβαν να κάνουν το όνειρο πραγματικότητα.

Η φωνή του δημοσιογράφου Γιώργου Καραλή από τα στούντιο στην οδό Γαλανού 6 στην Πλάκα, ήταν η πρώτη που «ταξίδεψε» στα ερτζιανά κύματα από την εκπομπή του και οι λέξεις «φύγαμε, καλή αρχή» οι πρώτες που εξέπεμψε η συχνότητα τότε 96,1.

Είχε προηγηθεί το πρώτο σήμα του Flash με τη χαρακτηριστική φωνή του αείμνηστου Βλάση Μπονάτσου.

Εκείνη την πρώτη ημέρα έγραψαν τη δική τους μικρή ραδιοφωνική «ιστορία» οι επόμενες εκπομπές στις πρώτες 24 ώρες που ήρθαν σε μία πλούσια πολιτική συγκυρία με έντονο παρασκήνιο και σημαντικές εξελίξεις.

Η «πολιτική ατζέντα» με τη Δήμητρα Αλεξάκη, το «2 και όλα τρέχουν» με τους Άρη Τόλιο και Κωστή Δήμτσα, η «αθλητική ενημέρωση» με τον Αλέκο Θεοφιλόπουλο, το «Βλας – flash είδα φως και ανέβηκα» με τον Βλάση Μπονάτσο , το βραδινό «μαγκαζίνο» με τον Δημήτρη Στάμου, οι «νυχτερινοί κολυμβητές» με τους Μανώλη Αναγνωστάκη και Αργύρη Κωστάκη, ο Νάσος Αθανασίου με το «πρωινό λεωφορείο».

Μια αναφορά φυσικά από το… αρχείο της μνήμης όσο καλά μπορεί να θυμάται το μυαλό, από τα μικρόφωνα του Flash τον οποίο αγάπησαν βαθιά και εμπιστεύτηκαν για την ενημέρωση τους εκατομμύρια ακροατές τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, πέρασαν εκατοντάδες δημοσιογράφοι.

Άφησαν τη δική τους σφραγίδα μεγάλα ονόματα του Τύπου όπως οι αείμνηστοι Νίκος Κακαουνάκης Λυκούργος Κομίνης – Νένια Γλύπτη. Ο Γιάννης Τζαννετάκος, ο Γιάννης Αμανατίδης, ο Πάνος Κολιοπάνος, ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος, ο Παύλος Τσίμας,  ο Σπύρος Καρατζαφέρης, ο Θέμος Αναστασιάδης,  ο Βασίλης Λυριτζής, ο Δημήτρης Οικονόμου, ο Νίκος Ευαγγελάτος, ο Θανάσης Λάλας, ο Γρηγόρης Ψαριανός αλλά και δημοφιλείς καλλιτέχνες με εκπομπές όπως ο Γιάννης Ζουγανέλης και ο Λάκης Λαζόπουλος.

Σήμερα 27 χρόνια μετά, ο αυτοδιαχειριζόμενος πια Flash 96, βρίσκεται στα χέρια των εργαζομένων που επαναλειτούργησαν τον ιστορικό σταθμό και δίνουν μια μεγάλη μάχη για να μη «σβήσει» μετά την φυγή του καταζητούμενου πρώην ιδιοκτήτη του Πέτρου Κυριακίδη, ο οποίος ως γνωστόν είναι ένας από τους κατηγορούμενους για το σκάνδαλο της Proton Bank.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here