Ο γ.γ του υπουργείου Εργασίας έχει «κόκκινο» δάνειο

0
2

 

Για το «κόκκινο» στεγαστικό του δάνειο μίλησε ο Ανδρέας Νεφελούδης, γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά.

«Είμαι στο νόμο Κατσέλη προσπαθώ να δω τι θα κάνω τώρα. Όλοι που είμαστε στην κυβέρνηση επειδή δεν είμαστε ούτε από τζάκια, επαγγελματίες ήμασταν και άνθρωποι της δουλειάς έχουμε όλα τα προβλήματα που έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες. Προσπαθούμε με μεγάλη σαφήνεια να διατηρήσουμε τον κόσμο ψύχραιμο, όσο μπορεί να είναι, για να μην βγαίνει από τα παράθυρα κάθε φορά που βγαίνει μια ανακοίνωση» είπε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου πρόσθεσε ότι «το ότι είμαι τώρα εδώ και 5-6 μήνες γραμματέας του υπουργείου δεν σημαίνει ότι είμαι ζάμπλουτος, πέρασα 3 χρόνια άνεργος εδώ και 40 χρόνια δουλεύω συστηματικά ανελλιπώς οπότε έχω ότι πρόβλημα έχει η ελληνική οικογένεια περισσότερο ή λιγότερο».

Για τα ζητήματα του ασφαλιστικού, ο Ανδρέας Νεφελούδης είπε ότι νέο ασφαλιστικό θα έχει κατατεθεί στη βουλή μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

«Ίσως δεν έχει γίνει αντιληπτό ότι μιλάμε για μια αλλαγή εκ θεμελίων σε όλο το ασφαλιστικό σύστημα. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα μετά από πάρα πολλά χρόνια, από τον Εμφύλιο και μετά γίνεται μια τεράστια αλλαγή σε ένα ασφαλιστικό σύστημα το οποίο έχει καταντήσει να είναι βάσανος για τους ασφαλισμένους.

Και μιλάμε για ένα ασφαλιστικό σύστημα το οποίο σήμερα δεν έχει πόρους και για την Αριστερά είναι η κορωνίδα των ενδιαφερόντων της. Έχουμε δύο βασικές παραμέτρους οι οποίες είναι πάρα πολύ σημαντικές για το νέο ασφαλιστικό, την εθνική σύνταξη με ρήτρα ανάπτυξης και την αναλογική σύνταξη που θα πέφτει πάνω σε αυτή…

Η πρώτη θεμελιακή αλλαγή που γίνεται είναι η εθνική σύνταξη για όλους» τόνισε ο κ. Νεφελούδης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here