Ο Γκάμπριελ για το περιστατικό με τον Έλληνα φωτογράφο

0
7

 

Σε δήλωσή του στην Bild ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας αναφέρθηκε στο περιστατικό που φέρεται να εκτυλίχθηκε κατά την επίσκεψή του με συνοδεία Γερμανών επιχειρηματιών και αξιωματούχων στο Μέγαρο Μαξίμου, μεταξύ Έλληνα φωτογράφου και του πρώην υπουργού και προέδρου της Επιτροπής Οικονομίας της Bundestag Πέτερ Ραμσάουερ.

«Δεν μπορώ να το φανταστώ και δεν έχω λόγους να αμφισβητώ τα λόγια του Πέτερ Ραμσάουερ» δήλωσε ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Από την πλευρά του ο κ. Ραμσάουερ δίνει συνέχεια στο θέμα, δηλώνοντας προς την εφημερίδα: «Ο φωτογράφος έφθασε καθυστερημένος, σπρώχθηκε προς τα εμπρός και με αυτόν τον τρόπο με χτύπησε δυνατά στα πλευρά. Ως πρώην τερματοφύλακας, μπορώ να αντέξω πολλά. Ο ισχυρισμός ότι έσπρωξα ή προσέβαλα έναν φωτογράφο είναι ψευδής».

Σύμφωνα πάντως με δήλωση του φωτογράφου στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), ο κ. Ραμσάουερ όχι μόνο τον προσέβαλε, αλλά «επανέλαβε τις ύβρεις του και στα αγγλικά». Ο φωτογράφος ωστόσο τονίζει ότι για τον ίδιο το θέμα έχει λήξει, καθώς πολλοί άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και Γερμανοί, αλλά όχι ο κ. Ραμσάουερ, του ζήτησαν συγγνώμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, ούτε ο Γερμανός πρέσβης ούτε οι συνεργάτες του ζήτησαν συγγνώμη από τον φωτογράφο, διότι δεν υπάρχουν μάρτυρες για την υποτιθέμενη προσβολή. «Εδώ πρόκειται για μια περίπτωση μαρτυρίας εναντίον μαρτυρίας», δήλωσε στην Bild υψηλόβαθμο στέλεχος του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here