Ο Υπουργός Χαϊκάλης μηνύει εισαγγελείς για… κατάχρηση εξουσίας

0
2
ÁÈÇÍÁ-ÂÏÕËÇ-ÓõíÝ÷éóç ôçò óõæÞôçóçò óôç ÂïõëÞ åðß ôïõ êñáôéêïý ðñïûðïëïãéóìïý ãéá ôï 2014// ÓÔÇ ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ Ï ÂÏÕËÅÕÔÇÓ ÁÍÅË ÐÁÕËÏÓ ×ÁÚÊÁËÇÓ.(EUROKINISSI-ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

Σε μία πρωτοφανή ενέργεια προχώρησε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παύλος Χαϊκάλης, καθώς θα μηνύσει εισαγγελείς για… κατάχρηση εξουσίας!

Συγκεκριμένα, ο κ Χαϊκάλης υπέβαλε στην εισαγελλία του Αρείου Πάγου, μηνυτήρια αναφορά κατά του προϊσταμένου της εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου και του αντιεισαγγελέα εφετών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου για κατάχρηση εξουσίας. Η προσφυγή του σχετίζεται με τους χειρισμούς τους στην υπόθεση των καταγγελιών του ίδιου για απόπειρα χρηματισμού του ενόψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο τότε βουλευτής των ΑΝΕΛ είχε καταγγείλει τότε, ότι ο επενδυτικός σύμβουλος Γιώργος Αποστολόπουλος είχε επιχειρήσει να τον δωροδοκήσει υποβάλλοντας μάλιστα στις δικαστικές αρχές ηχητικό υλικό από συνάντηση που είχε με τον παρ’ ολίγον κουμπάρο του.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο Γιώργος Αποστολόπουλος θα του έδινε συνολικά 2 με 3 εκατ. ευρώ προκειμένου να ψηφίσει υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο κ. Αποστολόπουλος είχε μάλιστα κληθεί ως ύποπτος τέλεσης του κακουργήματος της απόπειρας δωροδοκίας βουλευτή.

Τελικά όμως ο εισαγγελέας Παν. Παναγιωτόπουλος αποφάσισε -με πόρισμα 7 σελίδων- να θέσει την υπόθεση στο αρχείο διαπιστώνοντας ότι «δεν προέκυψε κανένα στοιχείο της αντικειμενικής υπόστασης του εγκλήματος, ούτε η βασιμότητα της καταγγελίας».

Κατά την έρευνα διαπιστώθηκε τελικά, ότι στην επίμαχη συνάντηση μεταξύ του νυν υφυπουργού και του φίλου του σε καφέ κεντρικού ξενοδοχείου, ο ένας κατέγραφε τον άλλο.

Ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων θεωρεί ότι τόσο ο προϊστάμενος της εισαγγελίας όσο και ο εισαγγελέας που χειρίστηκε τη δικογραφία υπέπεσαν με τις πράξεις τους στο κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here