Ο Γιούνκερ φόρεσε…γραβάτα στον Τσίπρα!

0
5

Για άλλη μια φορά ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει στο ευρώ, επισημαίνοντας ότι αυτό έχει να κάνει με την αξιοπρέπεια των Ελλήνων και όχι μόνο με τη νομισματική πολιτική. Φρόντισε, όμως, να προσθέσει ότι η αλληλεγγύη πρέπει να έχει και ανταπόκριση.

«Δεν μπορείς απλά να πετάξεις κάποιον έξω από τη νομισματική ένωση. Οι Έλληνες, πάντως, θα πρέπει να μάθουν ότι η αλληλεγγύη του ενός πρέπει να αντανακλά στην ακεραιότητα του άλλου», τόνισε χαρακτηριστικά, και μπροστά στους φωτογράφους έπιασε τη γραβάτα του και την έβαλε στο στήθος του Αλέξη Τσίπρα.

Την ίδια ώρα ο γερμανικός Τύπος, μεταδίδοντας πληροφορίες από τη γερμανική αντιπροσωπεία, υποστηρίζει ότι στη χθεσινοβραδινή τριμερή συνάντηση Μέρκελ -Ολάντ -Τσίπρα δεν υπήρξε αξιοσημείωτη πρόοδος.

«Δύο ώρες συνομιλιών και μετά «καληνύχτα»», είναι ο τίτλος του άρθρου της Handelsblatt, η οποία υπογραμμίζει ότι μετά το πέρας της συνάντησης οι τρεις ηγέτες δεν έκαναν δηλώσεις. Μάλιστα η Μέρκελ είπε στους δημοσιογράφους που την περίμεναν απλώς «καληνύχτα».

«Καμία πρόοδος στη Ρίγα», είναι ο τίτλος της Frankfurter Allgemeine, η οποία επισημαίνει ότι η Ελλάδα, η Γερμανία και η Γαλλία δεν κατέληξαν χθες σε συμφωνία για την επίλυση της κρίσης χρέους της Αθήνας.

«Ο Τσίπρας ελπίζει σε συμφωνία ήδη τον Μάιο», σημειώνει σε άρθρο της η Die Zeit, αν και προσθέτει ότι πολύ μικρό μέρος του περιεχομένου της συζήτησης των τριών ηγετών έχει γίνει γνωστό.

«Φιλική και εποικοδομητική», τιτλοφορείται η Tagesschau, αν και προσθέτει ότι δεν επετεύχθη κάποια σημαντική πρόοδος κατά τη χθεσινή συνάντηση.

Όπως επισημαίνουν όλες οι εφημερίδες, ήδη πριν από τη διεξαγωγή της χθεσινής συνάντησης ο Ολάντ είχε προειδοποιήσει να μην υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here