Ο Γιούνκερ προτείνει τη μετεγκατάσταση 120.000 προσφύγων

0
7

 

  Ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της μετανάστευσης με στόχο να ανακουφιστούν οι πιο επιβαρυμένες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα θα δώσει ο Πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά την εκφώνηση της ομιλίας του για την «Κατάσταση της Ένωσης», «State of the Union speech», ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις 10 το πρωί της Τετάρτης.

Στο καίριο θέμα της μετανάστευσης και των προσφυγικών ροών, θα αναπτύξει νέα βελτιωμένη πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την μετεγκατάσταση επιπλέον 120.000 προσφύγων από τα πλέον βεβαρημένα κράτη-μέλη, Ελλάδα, Ιταλία, Ουγγαρία, σε άλλες χώρες μέλη. Η πρόταση αυτή θα αποτελέσει μέρος ενός μεγαλύτερου πακέτου μέτρων που θα συμπεριλαμβάνει κατάλογο «ασφαλών χωρών προέλευσης» και ενός μόνιμου μηχανισμού μετεγκατάστασης.

Η ομιλία του Προέδρου Γιούνκερ για την «Κατάσταση της Ένωσης», θα δώσει το έναυσμα για διαβουλεύσεις με το Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο σχετικά με το πρόγραμμα εργασίας της Επιτροπής. Αποτελεί δε σημαντικό στοιχείο του δομημένου διαλόγου μεταξύ των θεσμικών οργάνων.

Η ομιλία θα διαρκέσει 45 λεπτά και θα ακολουθήσει συζήτηση στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έως τη μία το μεσημέρι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here