Ο Καμπουράκης ζήτησε συγνώμη από τον Κατρούγκαλο…

0
12

Συγνώμη από τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο ζήτησε ο Δημήτρης Καμπουράκης, αποδεχόμενος ότι έκανε λάθος όταν υποστήριξε πως με τον νέο νόμο ένας που παίρνει σήμερα 1.000 ευρώ μισθό θα πάρει 784 ευρώ σύνταξη και κάποιος που παίρνει 2.000 ευρώ μισθό θα πάρει μόλις 16 ευρώ παραπάνω.

Στη στήλη του στο Έθνος έγραψε ότι τα στοιχεία που παρέθεσε ήταν λάθος και -όπως είχε υποσχεθεί στον τηλεοπτικό «αέρα»– ζητά συγνώμη, χωρίς αυτό να σημαίνει πως  αλλάζει την άποψή μου ότι το νομοσχέδιο τραυματίζει την ασφαλιστική συνείδηση και κόβει τις συντάξεις.

Στο προχθεσινό δελτίο του Mega ο υπουργός είχε δηλώσει ότι θα παραιτείτο αν τα στοιχεία του δημοσιογράφου ήταν σωστά και είχε διερωτηθεί αν θα ζητούσε συγνώμη ο συνομιλητής του, σε περίπτωση που αποδεικνύονταν λάθος τα νούμερα που παρέθετε.

«Ήρθα με παράπονο. Εσείς ενήμερος και έγκυρος δημοσιογράφος λέτε τερατολογίες. Λέει ότι με τον δικό μας νόμο Αν τα νούμερα αυτά είναι ακριβή εγώ αύριο θα παραιτηθώ. Εσείς θα ζητήσετε συγνώμη;», είχε πει επί λέξει.

Ο Καμπουράκης, ερεύνησε το θέμα και αποφάσισε ότι έκανε λάθος στα μαθηματικά. Έγραψε, λοιπόν:

«Εκφράζω σ’ αυτήν τη στήλη καθημερινά τη γνώμη μου, με γνώμονά μου την εντιμότητα. Γράφω την άποψή μου δίχως φανατισμούς, υστεροβουλία, ψευδολογίες ή διαστρεβλώσεις. Η γνώμη μου και τα συμπεράσματά μου δεν ικανοποιούν τους πάντες, αυτό είναι φυσικό. Όταν όμως χρησιμοποιώ στοιχεία, φροντίζω να είναι σωστά και βεβαίως αν κάνω κάποιο λάθος, το αναγνωρίζω δίχως περιστροφές.

Στην προχθεσινή τηλεοπτική συνέντευξη με τον κ. Κατρούγκαλο στο Mega, ο υπουργός Εργασίας αμφισβήτησε ένα νούμερο που είχα χρησιμοποιήσει σε τούτη τη στήλη, σ’ ένα παράδειγμα για τις συντάξεις. Είπε ότι αν ισχύει το συγκεκριμένο νούμερο, θα παραιτηθεί. Εγώ υποσχέθηκα πως αν έκανα λάθος, θα ζητήσω συγνώμη.

Αν και οι τηλεοπτικές υποσχέσεις είναι συνήθως λόγια του αέρα, εγώ ξανακοίταξα τους αριθμούς. Ο κ. Κατρούγκαλος είχε δίκιο, οι υπολογισμοί μου ήταν αριθμητικά λάθος. Συνεπώς ζητώ συγνώμη. Το λάθος αυτό δεν αλλάζει ούτε την άποψή μου ότι το νομοσχέδιό του τραυματίζει την ασφαλιστική συνείδηση, ούτε ότι κόβει τις συντάξεις. Επί του συγκεκριμένου πάντως είχα άδικο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here