Ο Καμμένος «άδειασε» Φίλη στη συνάντηση με Αρχιεπίσκοπο-Συμφώνησαν σε διάλογο από μηδενική βάση

 

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, κατά τη σημερινή τους συνάντηση συμφώνησαν ότι για το μάθημα των θρησκευτικών χρειάζεται διάλογος από μηδενική βάση με νέα πρόσωπα, διαλεγμένα από την Πολιτεία και την Εκκλησία, χωρίς πολιτική σφραγίδα.

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω από τη μεριά των Ανεξάρτητων Ελλήνων και σαν κυβερνητικός εταίρος εμείς δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε για τίποτα αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα της ιεραρχίας», ήταν το μήνυμα του Πάνου Καμμένου στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο για το ζήτημα των Θρησκευτικών.

Ο ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υποστήριξε ότι: «Ξεκινά διάλογος από μηδενική βάση» και όπως είπε ρώτησε τον πρωθυπουργό: «το διευκρίνισα, αυτό αφορά και τα βιβλία που θα γραφτούν και το πρόγραμμα που θα υπάρξει θα είναι κατόπιν συμφωνίας της εκκλησίας με το υπουργείο Παιδείας».

Στη συνέχεια ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος,  ενημέρωσε τη Βουλή για τη συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μιλήσουμε για διαχωρισμό Εκκλησίας και Κράτους, τόνισε και ουσιαστικά διαχώρισε την τελική στάση της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα από την πρωτοβουλία του Νίκου Φίλη.

Διαφωνούμε και δημόσια με τον κ. Φίλη, παραδέχθηκε, αλλά έσπευσε να επισημάνει και να του αναγνωρίσει πως φέτος τα σχολεία άνοιξαν κανονικά.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*

code