Ο Καραμανλής μίλησε μέσω…Μειμαράκη για την ηγεσία και η ΝΔ έγινε ηφαίστειο!

1
4

Από τον Κώστα Καραμανλή ζητούσαν να διαψεύσει ότι στηρίζει Μειμαράκη οι Άδωνις, Κυριάκος και Τζιτζικώστας, αλλά από τον ίδιο τον Μειμαράκη εισέπραξαν την… επιβεβαίωση! «Είναι τιμή μου που με στηρίζει από την πρώτη στιγμή και λέει σε όλους ότι η υποψηφιότητά μου είναι η καλύτερη», είπε δημοσίως και ο…βερεσές απέθανε, όπως έλεγαν και οι παλιοί μπακάληδες!

Φαντάζεται κανείς ότι θα έκανε τέτοια δήλωση, μόλις πέντε μέρες πριν από τις εσωκομματικές εκλογές, χωρίς προσυνεννόηση με τον ίδιο τον Καραμανλή; Ή υποθέτει κανείς πως αν δεν ίσχυε κάτι τέτοιο, θα το άφηνε ο πρώην πρωθυπουργός χωρίς διάψευση; Αστεία πράγματα…

Ο Καραμανλής είναι είναι στο πλευρό του και οι άνθρωποί του (με επικεφαλής τον Πέτρο Μολυβιάτη) δουλεύουν για εκείνον σε όλη τη χώρα. Ας μη ξεχνάμε ότι τον είχε επιλέξει για γραμματέα της ΝΔ, όταν ήταν αρχηγός, παρότι εκείνος είχε στηρίξει για πρόεδρο τον Γιώργο Σουφλιά στο συνέδριο του 1907.

Το ερώτημα είναι πόσο μπορεί να φορτίσει την ατμόσφαιρα η δημόσια αποκάλυψη ότι τον προτιμά τώρα για αρχηγό του κόμματος. Πώς θα αντιδράσουν οι τρεις άλλοι υποψήφιοι αν θα υπάρξουν χτυπήματα και κάτω από τη ζώνη. Ήδη στο παρασκήνιο μιλούν για «ανεπίτρεπτη παρέμβαση» και υπενθυμίζουν ότι το 2009 δεν είχε αναμειχθεί στη σύγκρουση Σαμαρά -Ντόρας.

Και κάτι τελευταίο: ανάλογα με το ποσοστό που λάβει ο Μειμαράκης την Κυριακή θα φανεί και η επιρροή που διατηρεί ο Καραμανλής στο κόμμα, το οποίο διοίκησε επί 12 χρόνια -και τα 5,5 εκ των οποίων διετέλεσε πρωθυπουργός της χώρας…

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here