Ο Καραμανλής βλέπει νίκη Μειμαράκη με 60% στον 2ο γύρο -Κυριάκος: Θα νικήσω

0
8

Βαθιά ικανοποίηση επικρατεί στο καραμανλικό στρατόπεδο για την άνετη επικράτηση του Βαγγέλη Μειμαράκη στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, αν και στα επιτελεία των τριών άλλων υποψηφίων η ατμόσφαιρα είναι εντελώς διαφορετική.

Βουλευτές κοντά στον πρώην πρωθυπουργό τονίζουν ότι η ΝΔ ήταν και παραμένει «καραμανλικό κόμμα», όπως απέδειξε το χθεσινό αποτέλεσμα, ωστόσο όσοι στέκονται «απέναντι» υπογραμμίζουν έφτασε το 60% το ποσοστό των νεοδημοκρατών που αρνήθηκαν να υιοθετήσουν την προτροπή του για στήριξη Μειμαράκη.

Οι εκ διαμέτρου αντίθετες αυτές εκτιμήσεις αποκαλύπτουν τον υποδόριο διχασμό, που που προς το παρόν καλύπτεται από την επίφαση της ενότητας, στην οποία δημοσίως ομνύουν όλοι.

Συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή αναφέρουν ότι το 40% του Μειμαράκη είναι πολύ υψηλό ποσοστό, με δεδομένο ότι υπήρχαν τέσσερις υποψήφιοι. Και υποστηρίζουν ότι ο δεύτερος γύρος έχει ήδη κριθεί: θα αναδειχθεί αρχηγός ο Μειμαράκης με περίπου 60%.

Άλλη είναι η πρόβλεψη, όμως, στο στρατόπεδο του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Άδωνι Γεωργιάδη. «Όσοι ήθελαν να ψηφίσουν τον πρώην μεταβατικό πρόεδρο, συντασσόμενοι με την άποψη Καραμανλή το έκαναν στον πρώτο γύρο», λένε. «Στις 10 Ιανουαρίου ο αγώνας ξεκινά από μηδενική βάση. Όλα είναι ανοιχτά και η δυναμική είναι με το μέρος του Κυριάκου».

Στο περιβάλλον του Απόστολου Τζιτζικώστα οι εκφράσεις είναι πολύ πιο επιθετικές, με δεδομένη και την προσωπική αντιπαράθεση που είχε την τελευταία εβδομάδα με τον κ. Μειμαράκη. Αν ήταν στο χέρι του περιφερειάρχη, θα έστελνε όλες τις ψήφους που πήρε χθες στον κ. Μητσοτάκη. Αλλά, βέβαια, οι ψηφοφόροι δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Στην κεντρική Μακεδονία το dna των νεοδημοκρατών είναι πολύ περισσότερο «καραμανλικό» από ό,τι στις άλλες περιοχές της χώρας…

Έως τις 10 Ιανουαρίου, βέβαια, είναι μεγάλο το διάστημα και πολλά μπορούν να αλλάξουν…