Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκτέλεσε τον αρχηγό του στρατού

0
13

 

Η Βόρεια Κορέα εκτέλεσε τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού Ρι Γιόνγκ Γκιλ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας Yonhap. Αν επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για την τελευταία μίας σειράς εκτελέσεων, εκκαθαρίσεων και εξαφανίσεων που πλήττει τα ηγετικά κλιμάκια της Πιονγκγιάνγκ μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον Κιμ Γιονγκ-Ουν.

Πηγή με γνώση των βορειοκορεατικών πραγμάτων, που δεν κατονομάσθηκε, δήλωσε επίσης στο Ρόιτερς ότι ο Ρι εκτελέσθηκε.

Ο Ρι ήταν αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Βόρειας Κορέας και εκτελέσθηκε αυτόν τον μήνα για διαφθορά και συνωμοτική δράση, διευκρινίζουν το Yonhap και άλλα νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης.

Η στρατιωτική ηγεσία της Βόρειας Κορέας βρίσκεται σε διαρκή ανασχηματισμό από το 2011, όταν ο Κιμ Γιονγκ-Ουν διαδέχθηκε τον πατέρα του.

Εκτοτε έχει αλλάξει τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων πολλές φορές.

Τον περασμένο Μάιο, ο υπουργός Αμυνας εκτελέσθηκε σε πεδίο βολής με αντιαεροπορικά πυρά, ως κατάσκοπος της Νότιας Κορέας, σύμφωνα με αναφορά προς τα μέλη του κοινοβουλίου.

Ομως, άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Πιονγκγιάνγκ αποσύρονται από τη δημόσια σκηνή για μεγάλα χρονικά διαστήματα, τροφοδοτώντας τις φήμες ότι έχουν πέσει σε δυσμένεια ή είναι θύματα εκκαθαρίσεων, μέχρι να ξαναεμφανισθούν.

Η πληροφορία για την εκτέλεση του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου του βορειοκορεατικού στρατού έρχεται σε μία στιγμή υψηλής έντασης έπειτα από την εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς το περασμένο Σάββατο και την τέταρτη πυρηνική δοκιμή της 6ης Ιανουαρίου.

independent

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here