Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ για Κοντονή: Δεν ακούει τον Τσίπρα, έχει επιλέξει δικό του δρόμο

0
5

 

Αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ελένης Αυλωνίτου για τον τρόπο που λειτουργεί το τελευταίο διάστημα ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής.

Η ίδια αλλά όπως φαίνεται και άλλα στελέχη του κόμματος αντιδρούν στην απόφαση Κοντονή να φέρει στη Βουλή το νομοσχέδιο περί αθλητισμού με τη μορφή του κατεπείγοντος, χωρίς ωστόσο να περιλαμβάνονται σε αυτό τα φλέγοντα ζητήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως η αλλαγή στη διαδικασία των εκλογών του ΔΣ της ΕΠΟ ή η απαγόρευση ενασχόλησης με τον χώρο όσων διώκονται ποινικά.

Μιλώντας, στον SPORT FM, η κ. Αυλωνίτου εναντιώθηκε πλήρως στις τελευταίες αποφάσεις του Σταύρου Κοντονή και ειδικά για το γεγονός ότι το εν λόγω νομοσχέδιο έρχεται στη Βουλή με τη μορφή κατεπείγοντος, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορεί να συζητηθούν τα όσα περιλαμβάνει. Επιπλέον, τόνισε ότι θα το καταψηφίσει, ενώ σχετικά με την τακτική που ακολουθεί τελευταία ο υφυπουργός, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν ακούει  τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, έχοντας επιλέξει ένα δικό του δρόμο»!

Αναλυτικά οι δηλώσεις της:

«Κατ’ αρχήν, σε ό,τι αφορά τη διαδικασία του κατεπείγοντος για το νομοσχέδιο που αφορά την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με τον παγκόσμιο κώδικα του WADA, η τακτική του κ. Κοντονή εκθέτει την κυβέρνηση γιατί έτσι δεν υπάρχει συζήτηση επί του θέματος και κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται. Τα όσα λέει αυτό το νομοσχέδιο, έχουν εγκριθεί από την WADA από τις 15 Νοέμβριου του 2013, έχει μεταφραστεί από το υπουργείο Εξωτερικών από την 1η Αυγούστου του 2014 και έχει μπει σε διεθνή εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου του 2015. Άρα 14 μήνες το γνωρίζουμε.

Δεν καταλαβαίνω την απόφαση του υπουργού να έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Από όσο καταλαβαίνω δεν είναι θέμα για το ντόπινγκ, αλλά για όλα τα υπόλοιπα. Ο υπουργός δεν θέλει να θέλει να γίνει καμία συζήτηση για τα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν το ποδόσφαιρο και τις ομοσπονδίες.

Ο κ. Κοντονής δεν ακούει τον κ. Τσίπρα και έχει επιλέξει άλλο δρόμο. Η εντολή του πρωθυπουργού είναι να παίρνονται όλες οι αποφάσεις συλλογικά. Και μη βιάζεστε για τη διαδικασία του κατεπείγοντος, καθώς για κάτι τέτοιο θα αποφασίσουν στο σύνολό τους οι βουλευτές. Έχουμε πει στον κ. υπουργό να μη φέρει το συγκεκριμένο θέμα με τη μορφή του κατεπείγοντος εδώ και 1,5 μήνα. Εγώ δεν είμαι βουλευτής “γλάστρα” και είναι κάτι που μας προτρέπει ο πρωθυπουργός.»

Προανήγγειλε μάλιστα στην ίδια εκπομπή ότι θα ψηφίσει «όχι» στο κατεπείγον.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here