Ο Κοτζιάς ζητούσε προτάσεις για την ονομασία των Σκοπίων!

0
10
ՋǭӕƇԇӇ -؇֏֏щ`É`ԏ Џ˕͏̏ӗńɏ É`ԁ БρЁɔϕ̅́. (EUROKINISSI-ÉM͇ӠЁ́ÏЏՋϓ)

Όλοι στράφηκαν εναντίον του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με αφορμή την αποκάλυψη ότι έχει αποστείλει επιστολή προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης με την οποία ζητεί τις προτάσεις τους σε ότι αφορά την ονομασία των Σκοπίων.

Αναφορά στο συγκεκριμένο ζήτημα έκανε πρώτος ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος.

Έπειτα ακολούθησε ο Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος αφού ταύτισε τον υπουργό Εξωτερικών με πρωτοετή φοιτητή στην συνέχεια χαρακτήρισε την αποστολή επιστολών «γεγονός παράδοξο και άκρως επικίνδυνο»!

Ο Νίκος Κοτζιάς απάντησε, αναφέροντας ότι η επιστολή ήταν συνέχεια της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής που έγινε το καλοκαίρι και κατηγόρησε τα κόμματα για ανευθυνότητα καταλογίζοντας τους ότι έβγαλαν στη φόρα ένα απόρρητο έγγραφο.

«Σκεφτείτε το θέμα το άνοιξε η Χρυσή Αυγή και εσείς το συνεχίζετε» δήλωσε απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ. Ο κ. Μειμαράκης κατηγόρησε στη συνέχεια τον κ. Κοτζιά ότι ήταν αυτός ήταν ο υπεύθυνος της διαρροής. «Εσείς αποστείλατε την επιστολή. Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει» είπε χαρακτηριστικά και επέκρινε τον υπουργό ότι πετά το μπαλάκι της διαπραγμάτευσης στα κόμματα.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος επέμεινε ότι το έγγραφο είναι πλήρως αδιαβάθμητο με τον κ. Κοτζιάς να τονίζει δεν ισχύει αυτό καθώς η αλληλογραφία εντάσσεται στις απαγορεύσεις του νόμου για το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.

«Σοβαρότητα» ζήτησε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης υπενθυμίζοντας ότι το κόμμα του δεν μετέχει στις συνεδριάσεις του Εθνικού Συμβουλίου.

Από την πλευρά του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης είπε για ακόμη μία φορά στον υπουργό ότι το κόμμα του είχε εκφράσει εξαρχης τις αντιρρήσεις του για τη συμμετοχή των χρυσαυγιτών.

«Δεν θα ξανακαλέσω ποτέ τη Χρυσή Αυγή στις συνεδριάσεις» δήλωσε ο κ. Κοτζιάς με τον Ηλία Κασιδιάρη να απαντά «δεν μπορείτε να μας αποκλείσετε από τις συνεδριάσεις» το θέμα έκλεισε εκεί.

Η επιστολή: 

 

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής: 

«Αξιότιμε κύριες Πρόεδρε,

Κατά τη συνάντηση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ) της 22ας Ιουλίου 2015, είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για τις τρέχουσες εξελίξεις στις χώρες της βαλκανικής με αφορμή συναντήσεις που είχα με αξιωματούχους των χωρών αυτών στο πλαίσιο της περιοδείας μου στην περιοχή.

Ως προς το εκκρεμές ζήτημα του ονόματος με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, όπως ανέφερε και κατά τη συνάντηση του ΕΣΕΠ, η ελληνική πλευρά εργάζεται με συνέπεια και υπευθυνότητα για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης.

Στο πλαίσιο αυτό, και σε συνέχεια της ανταλλαγής απόψεων που είχαμε με εκπροσώπους των κομμάτων στην τελευταία συνεδρίασης του ΕΣΕΠ, θα παρακαλούσα να μου γνωρίσετε τις απόψεις του κόμματός σας επί συγκεκριμένων ονομάτων τα οποία θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως αποδεκτά, καθώς και επί λοιπών ζητημάτων τα οποία κρίνονται, από πλευράς σας, σημαντικά.

Με τιμή,

Νίκος Κοτζιάς»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here