Ο κύβος ερρίφθη: Σήμερα ανακοινώνονται εκλογές

0
7

Έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως θα γίνει διάγγελμα του πρωθυπουργού στις 20:00, στο οποίο ο Αλέξης Τσίπρας θα αναλύσει το πολιτικό αδιέξοδο της κυβέρνησης και την ανάγκη να λυθεί αμέσως το πολιτικό πρόβλημα, χρεώνοντας στην Αριστερή Πλατφόρμα την ευθύνη για την απώλεια της δεδηλωμένης της πρώτης αριστερής κυβέρνησης της χώρας.

Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες στη Βουλή και κατά τη διάρκεια των κεντρικών δελτίων ειδήσεων αναμένεται να προβεί στο διάγγελμα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών «κλείδωσε» και είναι η 20η Σεπτεμβρίου, την οποία προέκριναν πολλοί από τους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού. Η 11η Οκτωβρίου που προτάθηκε, απορρίφθηκε, καθώς εκτιμάται πως η μακρά προεκλογική περίοδος θα προκαλούσε πολλές αναταράξεις στην οικονομία της χώρας.

Στο παρασκήνιο υπάρχουν πληροφορίες για συνεννοήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ώστε να ξεπεραστούν ταχύτατα και χωρίς χρονοτριβή τα συνταγματικά θέματα, είτε με Σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών, όπου θα διαπιστωθεί ότι η παρούσα Βουλή δεν μπορεί να δώσει βιώσιμη κυβέρνηση, είτε με δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ευάγγελου Μεϊμαράκη ότι δεν δύναται, χωρίς τη σύμπραξη του ΣΥΡΙΖΑ, να σχηματίσει κυβέρνηση πλειοψηφίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here