Ο Λαφαζάνης διαμηνύει στον Τσίπρα: Ούτε βήμα πίσω…

0
17

Την κόκκινη γραμμή, την οποία θέτει  η Αριστερή Πλατφόρμα στον Αλέξη Τσίπρα, περιέγραψε δημοσίως ο επικεφαλής της Παναγιώτης Λαφαζάνης, με δυο συνεντεύξεις του σε κυριακάτικες εφημερίδες

Μιλώντας στην «Καθημερινή της Κυριακής» διεμήνησε: «Αν δεν μπορέσουμε να πετύχουμε στο να αλλάξουμε θετικά την κοινωνία, το καλύτερο που θα έχουμε να κάνουμε είναι να αφήσουμε την κυβερνητική σκυτάλη». Ενώ στο «Το Χωνί», τόνισε ότι συμφωνία μπορεί να υπάρξει μόνο στο πλαίσιο των κυβερνητικών εξαγγελιών.

«Μια συμφωνία με τους “θεσμούς” ή θα είναι συμβατή με τις κυβερνητικές προγραμματικές εξαγγελίες ή δεν μπορεί να υπάρξει», υπογράμμισε.

Ερωτώμενος αν την απάντηση στις σκληρές απαιτήσεις των δανειστών μπορεί να δώσει ο λαός με εκλογές ή δημοψήφισμα,  απάντησε: «αυτές τις ώρες, μόνο νέες μεγάλες ενωτικές λαϊκές κινητοποιήσεις μπορούν να σώσουν με σιγουριά ξανά την «παρτίδα», να αναζωογονήσουν την ελπίδα και να δώσουν τη δύναμη και την ώθηση στην κυβέρνηση να μην υποκύψει, να αντισταθεί και να εμμείνει μέχρι τέλους στο προοδευτικό ανορθωτικό της πρόγραμμα, δίνοντας προτεραιότητα στην χορήγηση ισχυρής ρευστότητας στην οικονομία, στη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και στην ανάπτυξη. Η επανεμφάνιση στο προσκήνιο ενός ισχυρού λαϊκού κινήματος – υπογραμμίζει – είναι αυτές τις στιγμές το καλύτερο δημοψήφισμα και η πιο αναβαπτισμένη λαϊκή εντολή και δύναμη για να μην κάνουμε πίσω και η χώρα να προχωρήσει μπροστά».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here