Ο Λεβέντης επανέρχεται και ζητεί νέα σύσκεψη πολιτικών αρχηγών

0
5

 

Με νέα επιστολή του αυτή την φορά προς τον Αλέξη Τσίπρα επανήλθε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και ζητά από τον πρωθυπουργό νέα σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.

Χθες ο κ.Λεβέντης είχε αποστείλει επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με το ίδιο αίτημα, αλλά ο κ.Παυλόπουλος τον είχε παραπέμψει στον πρωθυπουργό, καθώς όπως του ανέφερε μόνο εκείνος είναι θεσμικά και πολιτικά αρμόδιος να ικανοποιήσει το εν λόγω αίτημα.

Στην επιστολή του, ο κ. Λεβέντης κάνει ειδική αναφορά στις πρόσφατες αποκαλύψεις WikiLeaks, σημειώνοντας μάλιστα ότι πιστεύει πως «οι σχέσεις μας με την Ευρώπη και το ΔΝΤ διαταράχθησαν ανεπανόρθωτα από την υποκλοπή των συνομιλιών των ξένων αποστολών και τώρα κινδυνεύει η χώρα να αντιμετωπίσει σκληρότερα μέτρα και ένα κλίμα δυσπιστίας στις σχέσεις της με τους δανειστές».

Η πλήρης επιστολή του Βασίλη Λεβέντη έχει ως εξής:

«Προς τον αξιότιμο Πρόεδρο της Κυβέρνησης
Κ. Αλέξη Τσίπρα
Αθήνα, 05.04.2016

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Στις 4 Απριλίου, απέστειλα επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, με την οποία του ζητούσα την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, υπό την προεδρία Του.

Στην επιστολή μου αυτή, εξηγώ για ποιους λόγους ζήτησα κάτι τέτοιο. Ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην απάντησή Του, με παρέπεμψε σε Εσάς γιατί θεωρεί πως το αίτημά μου μόνον Εσείς είστε θεσμικά και πολιτικά αρμόδιος να το ικανοποιήσετε.

Ενθυμείστε κ. Τσίπρα, ότι στην τελευταία σύνοδο των Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζήτησα επίμονα πλην του προσφυγικού, να συζητηθεί και το ζήτημα της οικονομίας της χώρας ενόψει της επικείμενης αξιολόγησης την οποία υποθέτω ότι και Εσείς, θεωρείτε κρίσιμη προϋπόθεση για την παραμονή μας στο Ευρώ και για την επίτευξη σχέσεων συνεργασίας με το ΔΝΤ και τους Ευρωπαίους εταίρους μας.

Θεωρώ κ. Πρόεδρε, ότι οι σχέσεις μας με την Ευρώπη και το ΔΝΤ διαταράχθησαν ανεπανόρθωτα από την υποκλοπή των συνομιλιών των ξένων αποστολών και τώρα κινδυνεύει η χώρα να αντιμετωπίσει σκληρότερα μέτρα και ένα κλίμα δυσπιστίας στις σχέσεις της με τους δανειστές.

Στη σύνοδο των Πολιτικών Αρχηγών αρνηθήκατε όλοι οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί την ικανοποίηση της πρότασής μου αυτής και βαδίζετε προς μία συμφωνία και οδηγείτε εσείς ως Πρωθυπουργός τη χώρα σε δεσμεύσεις που σίγουρα θα αποτελούν μεγαλύτερο αλυσοδέσιμο για τον ταλαιπωρημένο από εξαετίας από τα μνημόνια ελληνικό λαό.

Θεωρώ, ότι έχετε χρέος πριν υπογράψετε την οποιαδήποτε αξιολόγηση ή συμφωνία να ενημερώσετε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς με νέα σύνοδο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Εάν δεν το πράξετε, θα είστε εκτεθειμένος ενώπιον του λαού και της ιστορίας.

ΥΣ. Σας επισυνάπτω, αντίγραφα της επιστολής προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς και της απάντησής Του προς εμένα.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος της «Ένωσης Κεντρώων»

Βασίλειος Λεβέντης»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here