Ο Λουίς Ντε Γκίντος θέλει να είναι ο επόμενος επικεφαλής του Eurogroup

0
17

 

Ο υπουργός Οικονομίας της Ισπανίας Λουίς ντε Γκίντος, ο οποίος διεκδικεί την προεδρία του Eurogroup, υποστήριξε ότι η πορεία της ισπανικής οικονομίας, που ενώ βρισκόταν σε ύφεση είναι πλέον μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στην ευρωζώνη, πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη στην επιλογή του επόμενου προέδρου του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Ο Ντε Γκίντος έχει υποβάλλει επίσημα υποψηφιότητα για το αξίωμα αυτό, αλλά πολλοί εκτιμούν ότι θα δυσκολευτεί να κερδίσει τον σημερινό επικεφαλής του Eurogroup, τον Ολλανδό Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος επιδιώκει να του ανατεθεί νέα θητεία.

«Είναι καλύτερο να έχουμε έναν πρόεδρο του Eurogroup από μια χώρα η οποία έφθασε στο χείλος της αβύσσου αλλά τώρα αναπτύσσεται με διπλάσιο ρυθμό«, έκρινε ο Ντε Γκίντος κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη Σανταντέρ, στη βόρεια Ισπανία, προσθέτοντας ότι τρέφει μεγάλο σεβασμό στον αντίπαλό του.

Η Ισπανία βγήκε από την πολυετή ύφεση που αντιμετώπιζε το 2013, έπειτα από τις οδυνηρές περικοπές των δημοσίων δαπανών που εφάρμοσε η κεντροδεξιά κυβέρνηση, στην οποία υπηρετεί ο Ντε Γκίντος.

Η Ισπανία, η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της 19μελούς ευρωζώνης, αναμένεται να αναπτυχθεί με ρυθμό 2,8% του ΑΕΠ φέτος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here