Ο Λοβέρδος, η Γαλλική Επανάσταση και η Τσακαλωτειάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

0
3

 

Με ένταση ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, η ψήφιση του οποίο αναμενεται αύριο το βράδυ.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επέλεξε να απαντήσει με γαλλικά στην κυβέρνηση για τις διαπραγματεύσεις της.

Όπως τόνισε ο κ. Λοβέρδος «όσοι γνωρίζαμε τα γεγονότα πέρυσι επί Βαρουφακειάδος συνειδητοποιούσαμε από τον Οκτώβριο επί Τσακαλωτειάδος ότι αντί να κλείσει η αξιολόγηση αυτή καθυστερεί και η καθυστέρηση αντί να επιφέρει ανακούφιση στους πολίτες επιφέρει κάθε μήνα και κάτι δισ.».

Επίσης προσέθεσε, παραφράζοντας όρο της Γαλλικής Επανάστασης, ότι «ο υπουργός Οικονομικών κι οι συνεργάτες του επέστρεψαν στην Ελλάδα ως «les sans culottes» (οι επαναστάστες της γαλλικής επανάστασης χωρίς «βράκες») αλλά όχι με τη γαλλική έννοια του όρου».

«Μας έλεγαν προδότες – όχι ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ λένε οι βουλευτές του – ο πρωθυπουργός ως αρχηγός της αντιπολίτευσης έχει αποκαλέσει τον τότε πρωθυπουργό Πινοσέτ και Τσολάκογλου. Εσείς σήμερα αισθάνεστε καλά στα έδρανά σας με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας;» επεσήμανε ο κ. Λοβέρδος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here