Ο Mακρόν προτείνει παν-ευρωπαϊκό δημοψήφισμα για νέο οδικό χάρτη

0
4

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται έναν νέο οδικό χάρτη, ο οποίος θα πρέπει να διαμορφωθεί έπειτα από διαβούλευση με τους ψηφοφόρους και μετά να τεθεί σε δημοψήφισμα, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Εμμανουέλ Μακρόν.

«Πρώτα θα οικοδομήσουμε αυτό το νέο σχέδιο με τους ευρωπαϊκούς λαούς και μετά θα υποβάλουμε αυτόν τον νέο οδικό χάρτη, αυτό το νέο σχέδιο, σε δημοψήφισμα», δήλωσε πριν από μια συζήτηση για τις επιπτώσεις από το βρετανικό δημοψήφισμα.

Ο Μακρόν πρόσθεσε πως πρέπει να υπάρξει διαβούλευση με τους ψηφοφόρους μέσω μιας σειράς από συζητήσεις τις οποίες αποκάλεσε «δημοκρατικές συνελεύσεις».

«Πρέπει να γίνει μέσα στο σωστό πλαίσιο», πρόσθεσε ο υπουργός.

Ο Μακρόν είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς στην κοινή γνώμη υπουργούς της σοσιαλιστικής κυβέρνησης. Όμως, η ίδρυση τον περασμένο μήνα του δικού του κόμματος, με την ονομασία «En marche» (Εμπρός), έναν χρόνο πριν από τις προεδρικές εκλογές, έχει τροφοδοτήσει εικασίες ότι μπορεί να έχει στόχο το Μέγαρο των Ηλυσίων, καθώς η δημοτικότητα του Ολάντ παραμένει στα βάθη. Έχει δηλώσει ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές.

«Η ιδέα δεν είναι να έχουμε 27 χωριστά δημοψηφίσματα», διευκρίνισε ο Μακρόν στη διάρκεια της συζήτησης. «Δεν είχαμε ποτέ το θάρρος να οργανώσουμε ένα αληθινό ευρωπαϊκό δημοψήφισμα με την πραγματική του έννοια. Αυτό το επόμενο σχέδιο πρέπει να έχει αυτή τη δύναμη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here