Ο Μάρδας ξεκινά εκστρατεία  εναντίον δραχμής και δραχμολάγνων

0
10

«Τα έχω γράψει και παλαιότερα και τώρα σε προσωπικό επίπεδο θα αρχίσω να ενημερώνω τον κόσμο για τα όσα ακούγονται περί ευρώ ή δραχμής. Υπάρχει σε εξέλιξη μια καμπάνια υπέρ της δραχμής με πολλές ανακρίβειες και πολλά λάθη. Ξεχνάμε όμως ότι την εικοσαετία 1980-2000 η δραχμή έχασε επτά φορές αξία σε σχέση με το δολάριο και μετά βίας οι εξαγωγές διπλασιάστηκαν», δήλωσε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών το πρωί της Κυριακής (ΣΚΑΪ).

Σε ερώτηση για το αν υπήρχε εναλλακτικό σχέδιο δραχμής, απάντησε κάθετα ότι «σε επίπεδο κυβερνητικής πολιτικής τέτοιες συζητήσεις δεν έγιναν ποτέ. Αν γίνονταν θα το μαθαίνατε. Σε ότι με αφορά, έχω ξεκαθαρίσει ότι οποιαδήποτε τέτοια μεθόδευση θα με βρει αντίθετο. Όλη η προσπάθεια που κάνουμε είναι εντός ευρώ».

Τέλος, σχολιάζοντας το plan B Βαρουφάκη για υποκλοπές ΑΦΜ και παράλληλο νόμισμα, υπογράμμισε: «Δε μπορώ να το φανταστώ. Κάπου πρέπει να μαζευτούμε σε διάφορες δηλώσεις. Μπορεί ο καθένας με το επιτελείο του να ετοίμαζε ό,τι θέλει. Το τι ετοίμαζε όμως το επιτελείο ενός υπουργού δεν αποτελεί κυβερνητική πολιτική» .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here