Ο Μάρκ Ζούκερμπεργκ έγινε πατέρας και «χαρίζει» τις μετοχές του

0
11

 

Με μια συγκινητική ανάρτηση, αλλά και με μια εκπληκτική κίνηση ο ιδρυτής του Facebook Mark Zuckerberg ανακοίνωσε  ότι έγινε πατέρας και με αφορμή το χαρμόσυνο γεγονός, πρόκειται να δωρίσει σε φιλανθρωπίες το 99% των μετοχών του Facebook που ανήκουν σε αυτόν και τη σύζυγό του Priscilla, αξίας 45 δισ. δολαρίωνΜία από τις μεγαλύτερες δωρεές που έχουν γίνει ποτέ.

Στην ανάρτησή του με τη μορφή επιστολής προς τη νεογέννητη κόρη του, Max, o ιδρυτής του Facebook και η σύζυγός του, εκθέτουν μια σειρά από σκοπούς που θα υπηρετήσει η δωρεά τους, οι οποίοι επικεντρώνονται στην πρόοδο της ανθρωπότητας και την προάσπιση της ισότητας.

Η δωρεά, την οποία θα διαχειριστεί ένας ήδη κατοχυρωμένος οργανισμός, ονόματι Chan Zuckerberg Initiative, θα γίνει σε βάθος χρόνου και περιλαμβανει πρωτοβουλίες που αφορούν στην χρηματοδότηση της έρευνας στην ιατρική, την παροχή ευκαιριών σε δοκιμαζόμενες, λιγότερο προνομιούχες περιοχές του πλανήτη και την διασφάλιση της πρόσβασης στην πληροφορία, αλλά και την εξάλειψη των ανισοτήτων.

«Η κοινωνία μας είναι υποχρεωμένη να το κάνει αυτό όχι εξαιτίας της αξίας της δικαιoσύνης, ούτε λόγω φιλανθρωπίας αλλά για το μεγαλείο της ανθρώπινης προόδου», αναφέρει ο ιδρυτής του Facebook.

Πάντως, αρκετοί είναι αυτοί που ήδη επισημαίνουν αρκετές ομοιότητες μεταξύ του νεοσυσταθέντος οργανισμού του Mark Zuckerberg και της Priscilla Chan με το φιλανθρωπικό ίδρυμα Bill and Melinda Gates, του συν-ιδρυτή της Microsoft και πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, Bill Gates.

«Θα πάρει χρόνια να αναπτύξουμε αυτό το μοντέλο στο έπακρο. Αλλά είναι άλλο ένα παράδειγμα του πώς συνδέονται στενά η ανθρώπινη πρόοδος και η προώθηση της ισότητας. Εάν επιθυμούμε και τα δύο, θα πρέπει πρώτα να χτίσουμε ανεκτικές και υγιείς κοινότητες», αναφέρει σε άλλο σημείο της επιστολής προς την κόρη τους, το ζεύγος Chan – Zuckerberg.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here