Ο μεγιστάνας Τζον Πόλσον έδωσε 400 εκατ δολάρια στο Χάρβαρντ

0
21

Είναι απόφοιτος του πιο φημισμένου Πανεπιστημίου στον κόσμο και στη ζωή του κατάφερε να αποκτήσει τεράστια περιουσία. Τώρα αποφάσισε να διαθέσει στο εκπαιδευτικό ίδρυμα που του δίδαξε τόσα πολλά και σπουδαία, ούτε λίγο ούτε πολύ, 400 εκατομμύρια δολάρια.
Ο λόγος για τον μεγιστάνα των επενδύσεων Τζον Πόλσον, που προσέφερε στο Χάρβαρντ δωρεά ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων -τη μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ στο Πανεπιστήμιο.
Ο 59χρονος επενδυτής, που αποδίδει τη μεγάλη επιτυχία της εταιρείας των 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων Paulson & Co στην εκπαίδευση που έλαβε στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Χάρβαρντ, δήλωσε πως ελπίζει η χορηγία του να συμβάλει «στη βελτίωση της ανθρωπότητας».
Το 2014 ο πάμπλουτος της Γουόλ Στριτ, Κένεθ Γκρίφιν, που ξεκίνησε να εμπορεύεται ομολογιακούς τίτλους πριν ακόμα πάρει πτυχίο τη δεκαετία του 1980, δώρισε το ποσό των 150 εκατομμυρίων δολαρίων. Λίγους μήνες αργότερα οι επενδυτές από το Χονγκ Κονγκ Ρόνι και Τζέραρντ Τσαν έκαναν δωρεά ύψους 350 εκατομμυρίων δολαρίων στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου.Η Σχολή Μηχανικής και Εφαρμοσμένων επιστημών θα μετονομαστεί σε Σχολή «Τζον Α. Πόλσον» Μηχανικής και Εφαρμοσμένων Επιστημών του Χάρβαρντ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here