Ο Μειμαράκης υπονομεύτηκε -Τώρα πρέπει να εκφράσει το 48%

1
18
 
Όταν καταλαγιάσει η ομίχλη του πολέμου, που επικαλείτο στις αναλύσεις του ο Κλαούζεβιτς, τότε μπορούν να εξαχθούν τα σωστά συμπεράσματα για το αποτέλεσμα μιας μάχης. Η μάχη για την προεδρία της ΝΔ, ως προς το αποτέλεσμά της, παρουσιάζει ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον, καθώς είναι μία μάχη υπό εξέλιξη και όχι μία διαδικασία που περατώθηκε. Όποιος νομίζει ότι τελείωσε εδώ αυτή η ιστορία, είναι βαθιά νυχτωμένος!!! Το 52% που έλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν είναι ποσοστό που δείχνει την ύπαρξη ενός σαρωτικού πλειοψηφικού ρεύματος μέσα στη ΝΔ, παρά μόνο μία συγκυριακή τάση, που δημιουργήθηκε από τα ΜΜΕ.
Δεν θα ξεκινήσει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τη διάσπαση του κόμματος, ούτε και θα βγει μέσα από τις ταβέρνες και τα ψητοπωλεία ο Κώστας Καραμανλής, για να δημιουργήσει ένα νέο κόμμα. Θα προκύψει νομοτελειακά, διότι τα πολιτικά χαρακτηριστικά του Μεϊμαράκη είναι αυτά, που πυροδοτούν νέες εξελίξεις, διά του εξοστρακισμού του πολιτικού του λόγου και αναμοχλεύουν τα βαθύτερα υπαρξιακά προβλήματα του μεταπολιτευτικού καθεστώτος.
Ο Βαγγέλης Μεϊμαρακης, είναι η αυτοπεριοριζόμενη ελληνική πολιτική επιστήμη, κάτω από το βάρος των γεωπολιτικών συνθηκών του 1974. Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, με τον πολιτικό του λόγο, κατάφερε να διεγείρει αυτό που καλούμε κρίσιμη κοινωνική ύλη, που δεν μετράται με ποσοτικούς όρους, αλλά με ποιοτικούς. Αυτή την κρίσιμη μάζα ανθρώπων, που είναι μύστες της πολιτικής και της γεωπολιτικής, όπως και ολόκληρο το 48%, ο Βαγγέλης δεν μπορεί να τα αγνοήσει, ούτε να τα αδειάσει και αποτελούν περιουσιακό στοιχείο του δικού του πολιτικού λόγου. Το ότι καταφέρνει ο ίδιος να συναρθρώνει σε ενιαίο πολιτικό οικοδόμημα, τις καλύτερες αρχές του αμερικανικού Ρεπουμπλικανικού κόμματος, της ευρωπαϊκής Χριστιανοδημοκρατίας, αλλά και της ελληνικής Αριστοτελικής πολιτικής σκέψης, είναι κάτι, που οι αντίπαλοί του, αλλά και οι συναγωνιστές του δεν θα του το συγχωρήσουν ποτέ…
Όχι, δεν θα καταλάβει ο κόσμος τι λέει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, διότι έχει μάθει να κατανοεί το μη πολιτικό ως πολιτικό και το αμιγώς πολιτικό ως κάτι απόκοσμο. Το είδαμε και στο ΠΑΣΟΚ το φαινόμενο αυτό, όπου ένας καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου έχασε τις εκλογές από την ασύντακτη πολιτικά, Φώφη Γεννηματά.
Όχι, δεν θα καταλάβει ο κόσμος, ότι ο ολοκληρωμένος πολιτικός έχει μία οικουμενική πολιτική σκέψη και δεν είναι Μουτζαχεντίν ιδεολογιών και γεωπολιτικός μισθοφόρος. Ειδικά, μάλιστα, όταν η χώρα του αντιμετωπίζει τον κίνδυνο εμφυλίου και διαμελισμού της. Θα το καταλάβει μόνο, όταν θα δει εν δράση τους πραγματικούς Μουτζαχεντίν ένθεν κακείθεν. Σε αυτό, φταίει και η κατάντια της ελλαδικής δημοσιογραφίας, που δεν φρόντισαν τα πολιτικά κόμματα να την παιδεύσουν πολιτικά .Τώρα, κόμματα και κοινωνία, πληρώνουν το κόστος αυτής της πρακτικής.
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης χτυπήθηκε και υπονομεύτηκε μέσα και έξω από το κόμμα του, από ένα ετερόκλητο πλήθος ανθρώπων, που είδαν στο πρόσωπό του την αναβίωση του Αρχέτυπου!!! Τον ανέβασαν στην προεδρία για να τον τελειώσουν και μαζί με αυτόν και το Αρχέτυπο. Αυτό δεν υπολόγισε ο Μεϊμαρακης, όταν έθετε υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος και κανένας μάλλον, δεν θέλησε να του το πει… Δεν είναι τυχαίο, που ο Θοδωρής Ρουσόπουλος του έστησε μία απίστευτη προβοκάτσια, αποκαλώντας, εκ μέρους του Καραμανλή, ηγέτη μεγέθους Ανδρέα Παπανδρέου, τον Αλέξη Τσίπρα!!!
Όπως επίσης, δεν είναι τυχαίο, που ο Κώστας Καραμανλής, μετά από αυτή την προβοκατόρικη δήλωση, δεν τον μάζεψε άμεσα. Ούτε ο κόσμος κατάλαβε, ότι η ΑΥΓΗ, η εφημερίδα του υβριδίου που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο κατεξοχήν υπερασπιστής κάθε είδους υβριδίου, έπλεξε το εγκώμιο του Μεϊμαράκη για να τον προβοκάρει. Μια χαρά την έστησαν την δουλειά, τα παιδιά εκεί…
Δεν είναι σύμπτωση επίσης, που είτε από βλακεία είτε από δόλο, τον ταύτισαν για να αποδομήσουν την πολιτική εικόνα του, με θαμώνα μίας μπουζουκλερί!!! Τον άνθρωπο με τον αρτιότερο επιστημονικά πολιτικό λόγο, τον παρουσίαζαν σαν τον μακαρίτη Μάκη Ψωμιάδη. Η αναβίωση του Αρχέτυπου αυτού καθεαυτού, αλλά και του Αρχέτυπου της ελληνικής πολιτικής επιστήμης, που ξεκινά από την ηρωική Βασιλεία και τον Πλάτωνα και φτάνει μέχρι το Διαφωτισμό, είναι κόκκινο πανί για όλη την πολιτική βεντάλια της μεταπολιτευτικής σαπίλας.
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει τώρα πολύ μεγαλύτερη ευθύνη από πριν, διότι εάν αναστείλει τον εαυτό του για χάρη του «κόμματος», τότε δίνει την χαριστική βολή στο ίδιο του το κόμμα, αλλά και στη Δημοκρατία.
Κρατήθηκε αυτοπεριοριζόμενος πάρα πολλά χρόνια μέσα στη ΝΔ, για να δομήσει μία σημαντικότατη πολιτική καριέρα. Τώρα, είναι χορτάτος από αξιώματα και τιμές. Οφείλει στον εαυτό του και στις ελληνικές σπουδές του, να τιμήσει αυτά, που ο ίδιος έφερε στην επιφάνεια. Το Αρχέτυπο θα εκφραστεί, είτε υπάρχει ο Μεϊμαράκης είτε όχι. Το βλέπουμε στην Αμερική στο πρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ και στη Ρωσία στο πρόσωπο του προέδρου Πούτιν. Το θέμα είναι, εάν αυτό θα γίνει με τον βίαιο πολιτικά τρόπο ή με τον αριστοκρατικό…

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here