Ο Μέσι προσφεύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας

0
3

 

Ο Λιονέλ Μέσι και ο πατέρας του, που καταδικάστηκαν από δικαστήριο της Βαρκελώνης σε 21 μήνες για φορολογική απάτη, θα προσφύγουν στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας κατά της ποινής.

Αυτό έκαναν γνωστό οι νομικοί Ενρίκε Μπανθιγαλούπο και Χαβιέρ Σαντσέθ Βιέρα, τους οποίους και επικαλείται στα σχετικά ρεπορτάζ ο καταλανικός Τύπος.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους, η ποινή εναντίον του Αργεντινού σούπερ σταρ «δεν είναι σωστή» και υπάρχουν «καλές προοπτικές» ανατροπής της από το Ανώτατο Δικαστήριο.

«Η πιο πρόσφατη νομολογία του Ανωτάτου Δικαστηρίου σχετικά με το ζήτημα που ανέκυψε στην υπόθεση Μέσι φαίνεται να δικαιώνει τις θέσεις της υπεράσπισης» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Στη διάρκεια της διαδικασίας οι δικηγόροι του Μέσι υποστήριξαν ότι ο παίκτης δεν ήταν ενήμερος των χρηματοοικονομικών συναλλαγών, οι οποίες είχαν ανατεθεί από τον πατέρα του σε δικηγορικό γραφείο που ειδικεύεται στη διαχείριση των δικαιωμάτων της εικόνας των ποδοσφαιριστών, ενώ καταβλήθηκαν άμεσα τα 5 εκατομμύρια ευρώ που ζητήθηκαν από την εφορία.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας αναμένεται να αποφανθεί επί της προσφυγής σε περίπου ένα χρόνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here