Ο Μουζάλας διαψεύδει την Bild για το «Plan B» στο Προσφυγικό

0
5

 

Διαψεύδει ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, δημοσίευμα της γερμανικής Bild, όπου φέρεται να έχει υποστηρίξει σε συνέντευξή του πως: «Η Ευρώπη χρειάζεται ένα Plan B για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης» εκφράζοντας ταυτόχρονα τη δυσαρέσκεια του για την απροθυμία πολλών Ευρωπαίων εταίρων να συμμετάσχουν την ισομερή κατανομή των προσφύγων που δικαιούνται άσυλο.

Με γραπτή ανακοίνωση του ο κ. Μουζάλας διέψευσε τα όσα δημοσίευσε η εφημερίδα, κάνοντας λόγο για «παραποίηση των δηλώσεων του».

Μάλιστα, ο υπουργός έδωσε στη δημοσιότητα αυτούσιο το κείμενο της συνέντευξής του στη Bild, όπου σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου για την ανάγκη κατάρρευσης ενός Plan B στην περίπτωση της κατάρρευσης της συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας για το προσφυγικό, ο κ. Μουζάλας απάντησε: «Η Ελλάδα είναι προσηλωμένη στη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας, μια συμφωνία η οποία εξαρτάται από την υποστήριξη της Ευρώπης στο ένα σκέλος και την υποχρέωση της Τουρκίας να τηρήσει τα συμφωνηθέντα στο άλλο.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει ενημερώσει εγκαίρως όλους τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για τους κινδύνους που υποβόσκουν μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Τουρκία. Το προσφυγικό, όπως έχει αποδεχθεί η Ε.Ε. με τον πιο επίσημο τρόπο, καθ’ όλη αυτή την περίοδο, είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα και η λύση του αποτελεί ευθύνη της Ευρώπης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here