Ο Μπάιντεν δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ

0
4

 

Μέχρι και πριν λίγες ώρες οι φήμες ότι ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, θα είναι ο μεγάλος αντίπαλος της Χίλαρι Κλίντον στις προεδρικές εκλογές του 2016, έδιναν και έπαιρναν.

Και παρά το γεγονός ότι ο Μπάιντεν δεν είχε αποκαλύψει τις προθέσεις του, οι δημοσκοπήσεις τον συμπεριελάμβαναν στις καταμετρήσεις για τις προθέσεις ψήφου. Τελικά ο ίδιος αποφάσισε να γνωστοποιήσει τα σχέδια του και να βάλει τέλος σε κάθε σενάριο.

Ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι είναι υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ τον επόμενο χρόνο.

Παρουσία της συζύγου του και του προέδρου Ομπάμα, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος εξήγησε ότι ο λόγος βάσει του οποίου έλαβε την απόφασή του είναι το πένθος για τον θάνατο του γιου του. Δεν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για να οργανωθεί μια νικηφόρα καμπάνια, τόνισε και συμπλήρωσε: «Το παράθυρο για μια τέτοια υποψηφιότητα έχει κλείσει». Έσπευσε ωστόσο να προσθέσει ότι παρόλα αυτά «δεν θα μείνω σιωπηλός. Σκοπεύω να μιλάω ανοιχτά και καθαρά για να επηρεάσω όσο περισσότερο μπορώ την στάση του κόμματος και την πορεία του έθνους».

Ο Τζο Μπάιντεν έχει κατέβει για πρόεδρος δύο φορές στο παρελθόν, το 1988 και το 2008, ενώ ήταν για πάνω από τρεις δεκαετίες Γερουσιαστής του Ντελαγουέρ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here