Ο Μπαλτάς ξενάγησε στην Ακρόπολη 100 πρόσφυγες

0
7

 

Περίπου 100 πρόσφυγες υποδέχτηκε ο Αριστείδης Μπαλτάς στον βράχο της Ακρόπολης.

Ο υπουργός Πολιτισμού, που ξενάγησε τους πρόσφυγες με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «είναι μια ημέρα που υποδεχόμαστε τους πρόσφυγες εδώ, όχι μόνο για να τους δείξουμε τους δικούς μας αρχαιολογικούς θησαυρούς και τη δική μας πολιτιστική κληρονομιά, αλλά για να τους δείξουμε ότι αυτή η κληρονομιά είναι για όλους, είναι και δική τους και δική μας».

Οι πρόσφυγες, που έφτασαν από τους χώρους φιλοξενίας του Ελαιώνα και του Σχιστού στην Ακρόπολη, ήταν κυρίως νέοι, παιδιά και γονείς. Περπάτησαν στον ιερό βράχο και ξεναγήθηκαν από αρχαιολόγους με την παρουσία της γενικής γραμματέως του υπουργείου Μαρίας Βλαζάκη και της προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών Ελένης Μπάνου.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Πολιτισμού υποδέχτηκε ομάδα προσφύγων στο Μουσείο Ακρόπολης, όπου συνομίλησε και φωτογραφήθηκε με παιδιά, στα οποία μοιράστηκαν δώρα στο τέλος της ξενάγησης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και του πολιτιστικού οργανισμού Flux Laboratory.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here