Ο Ν. Γκάλης για τη μεγάλη αθλητική στιγμή του ’87

0
7

 

Πριν από 29 χρόνια, τέτοια ημέρα, η Εθνική Ελλάδος μπάσκετ επικρατούσε της Σοβιετικής Ένωσης στο πλαίσιο του Ευρωμπάσκετ 1987, ανεβαίνοντας στο υψηλότερο σκαλοπάτι στην Ευρώπη.

Με αφορμή την επέτειο, ο κορυφαίος Έλληνας μπασκετμπολίστας, Νίκος Γκάλης, θθυμήθηκς τη μεγαλύτερη αθλητική αστιγμή της χώρας.

Όπως ανήρτησε στα social media:

«Πέρασαν 29 ολόκληρα χρόνια από τη μέρα που το Ελληνικό Μπάσκετ κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης για πρώτη φορά. Πριν το Ευρωμπάσκετ κάνεις δεν έδινε τύχη στην ομάδα μας και όλοι θεωρούσαν ότι θα ήταν επιτυχία η είσοδος μας στην οκτάδα. Με όπλο μας τη σκληρή δουλειά, την τεράστια ώθηση που μας έδινε ο κόσμος μας βγάλαμε στο γήπεδο το ταλέντο και την ψυχή μας και νικήσαμε μεγαθήρια του παγκοσμίου μπάσκετ όπως ήταν η Σοβιετική Ένωση και η ενωμένη Γιουγκοσλαβία.

Πιστεύω ότι για όλους μας μέσα στην ομάδα ήταν η μεγαλύτερη αθλητική μας στιγμή. Η χαρά και η υπερηφάνεια μας, βλέποντας όλους τους Έλληνες να πανηγυρίζουν στους δρόμους και τις πλατείες σε όλη την Ελλάδα, δεν μπορούν να εκφραστούν με λόγια. Πιο σημαντικό όμως είναι ότι τα νέα παιδιά στράφηκαν στο μπάσκετ και η επιτυχία του 1987 είχε συνέχεια και καθιέρωσε το Ελληνικό μπάσκετ στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here