Ο νέος γραμματέας νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ διόρισε μητέρα, αδερφό και σύντροφο

0
44
ΑΘΗΝΑ-Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον νέο Γραμματέα του Κ.Σ. της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ιάσονα Σχινά-Παπαδόπουλο.(EUROKINISSI-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ )

 

Μία εβδομάδα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο νέος γραμματέας της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ βόλεψε» σχεδόν όλη του την οικογένεια – μητέρα-αδερφό-σύντροφο.

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», ο Ιάσονας Σχινάς-Παπαδόπουλος που κάποτε ράπαρε με τους «Salto Mortal» και τραγουδούσε «έλα πάλεψε μαζί μας στο δρόμο της φωτιάς/για κάθε ένα ρουσφέτι που ζητάει την σιωπή σου», μερίμνησε να διορίσει το σόι του, απολαμβάνοντας την εύνοια του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Την ώρα που ο πατέρας του, σύμφωνα με το δημοσίευμα, απολαμβάνει την εργασιακή ασφάλεια στο κομματικό ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ «Στο Κόκκινο», ο Ιάσονας διόρισε τον 31χρονο αδερφό του, τον Ορέστη Σχινά-Παπαδόπουλο, ειδικό σύμβουλο στο Οικονομικό Γραφείο της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, την 1η Δεκεμβρίου 2015. Ο Ορέστης Σχινάς-Παπαδόπουλος, έχει σπουδάσει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει εμπειρία στο εξωτερικό μέσω Erasmus.

Η μητέρα του Ιάσονα Σχινά-Παπαδόπουλου, κυρία Ξανθή Παπαδοπούλου, είναι δικηγόρος, μέλος του Συντονιστικού του Τμήματος Δικαιοσύνης αλλά και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Αποτελεί επίσης εξ΄απορρήτων συνεργάτιδα του Υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού. Στις 29 Σεπτεμβρίου 2015 διορίστηκε ειδική σύμβουλος στο πολιτικό γραφείο του Υπουργού, με τον οποίο συνεργαζόταν από τον Φεβρουάριο του 2015 όταν εκείνος ήταν ακόμη αναπληρωτής Υπουργός Υγείας. Πριν τις εκλογές Σεπτεμβρίου λύθηκε αυτοδίκαια η συνεργασία τους, αλλά διορίστηκε και πάλι μετά την νίκη ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο κος Ξανθός ανέλαβε Υπουργός.

Σε γραφείο Υπουργού όμως, εργάζεται ακόμα ένα μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ που διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον Ιάσονα Σχινά-Παπαδόπουλο. Πρόκειται για την 25χρονη Χρύσα Πάντου, η οποία 4 μήνες αφότου πήρε πτυχίο από την Νομική του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, διορίστηκε μετακλητή υπάλληλος στο πολιτικό γραφείο του Υπουργού Υγείας, όπου επίσης εργάζεται η μητέρα του Ιάσονα Σχινά-Παπαδόπουλου.

Ο διορισμός της δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στις 3 Νοεμβρίου του 2015 αλλά για άγνωστο λόγο παύθηκε από τα καθήκοντα της, χωρίς όμως να μείνει «στον άσο», αφού μερικές ΗΜΕΡΕΣ μετα, διορίστηκε στο πολιτικό γραφείο του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here